Rato es nega a respondre les preguntes de Fiscalia per l'ús de correus personals "no expurgats"

L'exvicepresident espanyol està acusat d'onze delictes contra la Hisenda Pública

L'exvicepresident del govern espanyol Rodrigo Rato, aquest dimecres a l'Audiència Provincial de Madrid
L'exvicepresident del govern espanyol Rodrigo Rato, aquest dimecres a l'Audiència Provincial de Madrid / Carlos Luján (Europa Press)

L'exministre d'Economia i exvicepresident espanyol amb el PP Rodrigo Rato ha assenyalat aquest dimecres a l'inici de la seua declaració com a acusat que no respondrà les preguntes de la Fiscalia ni de l'Advocacia de l'Estat perquè han usat "correus no expurgats que afecten terceres persones" i, ha matisat, no vol contribuir a això.

Així s'ha pronunciat en resposta al tribunal, a l'inici de la sessió, la 41, en la qual declara com a acusat en el juí que se celebra a l'Audiència Provincial de Madrid pel presumpte increment il·lícit del seu patrimoni.

El que també fora director gerent del Fons Monetari Internacional està acusat d'onze delictes contra la Hisenda Pública, blanqueig de capitals i corrupció en els negocis. Anticorrupció demana per a ell una pena d'aproximadament setanta anys de presó per haver defraudat més de 8,5 milions en la gestió del seu patrimoni.

També et pot interessar

stats