Quatre dones al capdavant de l'Ajuntament d'Alcosser de Planes

Un dels principals problemes a què s'enfronten és el despoblament.

Alcosser de Planes
Alcosser de Planes / Joan Banjo (Viquipèdia)

En la constitució dels nous ajuntaments, Alcosser de Planes serà dirigit per quatre dones d'entre 22 i 37 anys, pertanyents a la coalició Compromís. El partit ha aconseguit acabar amb la majoria absoluta que ostentava el Partit Popular. 

Alcosser de Planes és un poble de la comarca del Comtat amb 229 habitants. Feia algunes legislatures que el Partit Popular governava amb majoria. Un veí va decidir fer una assemblea per a intentar canviar les coses i la resposta massiva va animar quatre veïnes a presentar la seua candidatura per Compromís. 

La cap de llista de la formació, Lucía Capablanca, diu que un dels principals problemes és el despoblament: "Hi ha moltes cases buides, no hi ha gent jove i volem un poble viu". Un dels seus objectius és millorar les comunicacions, tant pel que fa a Internet, com als autobusos. Ara mateix només tenen autobús si l'avisen 24 hores abans,  "i això és un problema, per si algú es posa malalt o no té cotxe", afirma Capablanca.

Les representants de Compromís prendran possessió aquest dissabte de matí i asseguren que el plenari municipal serà substituït per la decisió en assemblea de la totalitat del veïnat d'Alcosser de Planes.

També et pot interessar

stats