Els exalcaldes de Dénia i Castelló (PP) neguen pagaments amb fons públics per a millorar la seua reputació

Els dos han comparegut com a imputats en la peça 10 del cas Púnica.

L'exalcaldessa de Dénia Ana María Kringe
L'exalcaldessa de Dénia, Ana María Kringe / Europa Press

L'exalcaldessa de Dénia, Ana María Kringe, i l’exalcalde de Castelló de la Plana, Alfonso Bataller, els dos del Partit Popular, han negat davant del jutge de l'Audiència Nacional que instrueix la causa Púnica que hagueren contractat, amb fons públics, treballs de reputació 'en línia' per a millorar la seua imatge de cara als processos electorals. Els dos han comparegut com a imputats en la peça 10, també amb el qui va ser cap del gabinet de Kringe, José Reig López.

Segons les fonts presents en la declaració, Kringe ha negat conéixer que les empreses EICO i Madiba, de l'investigat Alejandro de Pedro, hagueren fet treballs per a millorar la seua imatge. El que sí que ha recordat és que l'Ajuntament va contractar campanyes de publicitat i un curs de formació en xarxes socials per a funcionaris.

En la mateixa línia, ha declarat Reig, el cap del seu gabinet, i ha respost a preguntes del jutge i del seu advocat que el contracte amb les empreses ja estava vigent quan ell va arribar al càrrec i que va interpretar que els informes sobre la seua reputació eren només estadístiques com les que publiquen els mitjans.

La Fiscalia Anticorrupció ha assenyalat en diversos dels seus escrits que s'investiguen les actuacions d'alcaldies i càrrecs públics que es van concertar amb els investigats Alejandro de Pedro i José Antonio Alonso Conesa perquè EICO els fera treballs de reputació en línia i que es publicaren només notícies que els resultaren favorables, i que les notícies negatives relacionades en alguns casos amb assumptes de corrupció desaparegueren dels primers llocs en les recerques.

Publicitat en diaris digitals a Castelló de la Plana

Per la seua banda, l’exalcalde de Castelló de la Plana, Alfonso Bataller, ha al·legat que sempre va pensar que la millora de la seua imatge en xarxes era una cosa que venia del partit, i que s'imaginava que ho contractava el PP, encara que ha apuntat que mai es va arribar a materialitzar.

Sobre la contractació de publicitat de l'Ajuntament en espais de periòdics digitals, una de les vies que investiga la Fiscalia, ha explicat que, efectivament, es va fer, però que a l'octubre de 2014, quan va esclatar la Púnica, ell va paralitzar el pagament de factures tant de l'Ajuntament com del partit.

També et pot interessar

stats