El jutge del cas Púnica cita com a investigats tres exdirigents valencians del PP

Es tracta dels exalcaldes de Castelló i Dénia, Juan Alfonso Bataller i Ana María Kringe, i l'exregidor de Gandia, Víctor Soler.

Imatge d'arxiu del jutge Manuel García Castellón a l'entrada a l'edifici de l'Audiència Nacional
Imatge d'arxiu del jutge Manuel García Castellón a l'entrada a l'edifici de l'Audiència Nacional / Mariscal (Efe)

El jutge que investiga el cas Púnica ha citat una nova tanda d'investigats, en total 17, entre els quals figuren tres valencians: l'exregidor de Gandia Víctor Soler, l'exalcaldesa de Dénia, Ana María Kringe, i l'exalcalde de Castelló, Juan Alfonso Bataller, tots del PP. Entre les noves citacions figuren també diversos exalcaldes del PP de municipis madrilenys i l'actual comissionat del govern madrileny per a l'atenció de víctimes del terrorisme, Ignacio García de Vinuesa, que aquest dijous ha renunciat al seu càrrec. Els imputa, entre altres, delictes de frau, tràfic d'influències i malversació o falsificació de documents mercantils.

A petició de la Fiscalia Anticorrupció, el magistrat de l'Audiència Nacional Manuel García Castellón ha demanat també a les Corts que certifiquen si Víctor Soler manté la condició de diputat autonòmic per a decidir si eleva una exposició raonada al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana en la qual sol·licite que l'investigue, donada la seua condició d'aforat. Soler va ser diputat autonòmic la legislatura passada, però en l'actualitat no té acta de parlamentari.

En el seu cas, els fets se centren en l'any 2012, quan era regidor a l'Ajuntament de Gandia i secretari general del PP en aquesta localitat. Segons la Fiscalia, Soler hauria concertat presumptament amb un altre càrrec del partit i amb l'alcalde “com satisfer el deute pendent i afrontar el pagament de nous treballs de reputació” per al regidor.

Continua així el cas Púnica, que va esclatar fa ja sis anys, amb noves citacions que s'emmarquen dins de la peça deu, centrada en la contractació de diverses empreses vinculades a la trama per part de diversos ajuntaments del país i de la Conselleria d'Educació de Madrid per a millorar la imatge en mitjans i xarxes socials dels alcaldes, amb càrrec presumptament als fons públics.

També et pot interessar

stats