Puigdemont revela dijous si opta a la presidència de la Generalitat en les autonòmiques del maig

Junts ha avançat que la primera opció com a cap de llista és l’expresident català que, segons la formació, podrà tornar a Catalunya a final de juny

Carles Puigdemont intervé en un acte polític del Consell per la Republica, aquest dissabte en Latour-Bas-Elne (França)
Carles Puigdemont, en una imatge d'arxiu / Efe

L'expresident de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, revelarà aquest dijous en una conferència a Elna (Rosselló), al sud de França, si es presenta com a candidat de Junts a les eleccions catalanes convocades per al pròxim 12 de maig.

Així ho han anunciat fonts del seu entorn, després que en els últims dies el seu partit ha explicat que la seua opció número u per a afrontar els comicis del 12M és Puigdemont. Segons els càlculs d’aquesta formació, l’expresident de la Generalitat podrà tornar a Catalunya coincidint amb el debat d'investidura, cap a final de juny, una vegada entre en vigor la llei d'amnistia, aprovada la setmana passada al Congrés amb una ajustada majoria.

Cal recordar que el president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, ha convocat els comicis anticipats, que se celebraran per al 12 de maig, després que el parlament haja rebutjat el projecte de llei de pressupostos del 2024.

 

També et pot interessar

stats