Puigdemont reapareix amb una nova plaforma per a unificar l'independentisme

Pedro Sánchez culpa les institucions catalanes de la tensió que es viu actualment a Catalunya.

Puigdemont, aquest dissabte durant la presentació de la Crida
Puigdemont, aquest dissabte durant la presentació de la Crida

Quan falten pocs dies perquè es complisca un any de l'arribada de Carles Puigdemont a Brussel·les, l'expresident català ha tornat a reaparéixer per videoconferència per a demanar als sectors de l'independentisme que se sumen a la Crida Nacional per la República, una nova formació que ha fundat ell mateix juntament amb l'actual president de Catalunya, Quim Torra, i el president de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sànchez.

Els tres dirigents catalans tenen la intenció de mantindre vigent aquesta formació fins a aconseguir la independència de Catalunya, condició indispensable per a dissoldre-la. Segons expliquen, es tracta d'un moviment transversal que permet la doble militància i que té l'objectiu d'aglutinar totes les sensibilitats independentistes. Esquerra Republicana i la CUP ja han rebutjat participar en aquesta plataforma, tot i que alguns dirigents d'ERC, com ara l'alcalde de Montblanc, Pep Andreu, sí que ho fan a títol personal.

Segons la formació, ja hi ha 9.500 persones fundadores, que han realitzat aportacions econòmiques, i 51.000 més simpatitzants. El congrés constituent de la Crida per la República està previst per al 19 de gener.

Sánchez culpa les institucions catalanes de la tensió

El president del govern espanyol, de viatge oficial a Itàlia, no creu que hi haja cabuda per a una solució política a Catalunya de manera "immediata", però confia que les dues parts en conflicte aconseguiran "algun any" arribar a un acord sobre "alguna forma d'autogovern". Ho ha manifestat en una entrevista que ha concedit al Corriere della Sera, en què també ha assegurat que el problema no és la independència de Catalunya sinó la convivència entre els catalans i les catalanes. Sánchez ha acusat les institucions catalanes de ser responsables de la tensió que es viu aquests moments.

També et pot interessar

stats