Puigdemont i Junqueras es reuneixen a Bèlgica després de 4 anys sense veure's

És la primera vegada que es veuen des que Puigdemont va fugir de la justícia a Bèlgica i Junqueras va ingressar a la presó

Retrobament entre Puigdemont i Junqueras en l'exterior residència que l'expresident català té a Waterloo (Bèlgica)
Retrobament entre Puigdemont i Junqueras a l'exterior de la residència que l'expresident català té a Waterloo (Bèlgica) / Efe

Els líders de JxCAT i d'ERC, Carles Puigdemont i Oriol Junqueras, respectivament, s'han reunit aquest dimecres en la residència que l'expresident català té a Waterloo (Bèlgica), en la primera trobada entre tots dos des d'octubre de 2017, fa quasi quatre anys.

És la primera vegada que es veuen des de la declaració d'independència que el Parlament de Catalunya va aprovar en 2017, després de la qual Puigdemont va fugir de la justícia a Bèlgica i Junqueras va ingressar a la presó, d'on ha eixit gràcies a l'indult que ha concedit el govern espanyol als presos independentistes.

Junqueras i l'expresidenta del Parlament de Catalunya Carme Forcadell, així com els exconsellers Raül Romeva, Dolors Bassa i Meritxell Serret, han arribat a peu fins a la residència de Puigdemont, qui no ha eixit a rebre'ls. Minuts després, els cinc representants d'ERC, inclòs Junqueras, Puigdemont, l'exconseller Toni Comín, així com el raper mallorquí Josep Miquel Arenas, conegut com Valtònyc, també fugit de la justícia, han eixit junts per a posar davant dels fotògrafs abans d'iniciar la trobada.

Des de l'entorn de Puigdemont s'assegura que la reunió té un caràcter estrictament "personal" i que "no es parlarà de política".

Està previst que Junqueras comparega davant dels mitjans de comunicació al final de la reunió, davant de la residència de Puigdemont, el qual no té previst atendre la premsa.

També et pot interessar

stats