Junqueras i Puigdemont es retrobaran dimecres a Waterloo

Serà la primera trobada entre els dos polítics des d'octubre de 2017, després de la declaració unilateral d'independència

L'expresident i l'exvicepresident del govern català, Carles Puigdemont i Oriol Junqueras
L'expresident i l'exvicepresident del govern català, Carles Puigdemont i Oriol Junqueras

El líder d'ERC, Oriol Junqueras, es reunirà amb l'expresident de la Generalitat i líder de JxCat, Carles Puigdemont, dimecres 7 de juliol a Waterloo (Bèlgica).

Així ho ha anunciat el mateix Junqueras en declaracions a TV3 en la qual ha sigut la seua primera entrevista televisiva des que va ser indultat la setmana passada.

Junqueras estarà acompanyat de l'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, i els exconsellers Raül Romeva i Dolors Bassa, que aniran amb ell en un viatge en què també visitaran Estrasburg i Brussel·les, segons ha informat ERC en un comunicat.

Dimarts 6 de juny, la delegació d'ERC visitarà la seu del Parlament Europeu a Estrasburg, on mantindran reunions amb eurodiputats dels Verds/ALE. I serà el dimecres 7 de vesprada quan es desplaçaran fins a Waterloo per a reunir-se amb Puigdemont, després d'haver visitat aquest mateix matí la delegació del govern a Brussel·les.

Una relació "molt bona"

En l'entrevista, Junqueras ha dit que la relació amb Puigdemont és "molt bona" ja que han anat parlant i "compartint opinions i criteris" cada vegada que han tingut ocasió.

La trobada entre Junqueras i Puigdemont serà la primera entre els dos dirigents des d'octubre de 2017, després de la declaració unilateral d'independència del dia 27.

Dimecres passat, Oriol Junqueras i la resta d'ex-presos van viatjar a Ginebra (Suïssa) per a retrobar-se amb la secretària general del seu partit, Marta Rovira, després de quasi quatre anys sense poder veure's en persona.

Aquest divendres també es van desplaçar a Waterloo per a reunir-se amb Carlos Puigdemont els presos de JxCat indultats: Jordi Turull, Jordi Sànchez, Josep Rull i Joaquim Forn

També et pot interessar

stats