Puigdemont condiciona el vot a Sánchez a la resolució del “conflicte català”

L’expresident català assegura que el “xantatge polític” no farà que Junts vote a favor del candidat socialista

Puigdemont participa virtualment en l'acte final de campanya de Junts per al 23J
Puigdemont participa virtualment en l'acte final de campanya de Junts per al 23J / 'Europa Press'

L'expresident de la Generalitat de Catalunya Carles Puigdemont ha assegurat aquest dissabte que Pedro Sánchez només comptarà amb els vots de Junts en l'eventual investidura si s'aconsegueix un acord sobre el “conflicte” català i no sobre la seua situació personal, i que la negociació s'ha de fer “sense pressió” i sense practicar "el xantatge polític".

A través del seu compte personal de Twitter, l'expresident català sosté que “el recompte definitiu dels vots”, després de la pèrdua d’un escó per Madrid pel vot CERA, “ha comportat un canvi puntual a l’assignació d’escons al Parlament espanyol, però rellevant en l’equació per a qualsevol investidura”.

Puigdemont aclareix que, en la negociació, "qui cregui que exercint pressió o practicant directament el xantatge polític obtindrà algun benefici tàctic, es pot estalviar l'esforç".

En aquest sentit, planteja tres escenaris: “o Junts vota que sí, o el PSOE acaba facilitant la investidura de Feijóo (o la del candidat que els populars proposen), o anem a la repetició de les eleccions”.

També et pot interessar

stats