Puigdemont assegura que no l'investigarien per terrorisme si haguera permés la investidura de Feijóo

Afirma que dues causes s’obriren i desarxivaren quan s’anava a fer públic l’acord d’investidura entre Junts i el PSOE

Carles Puigdemont en una imatge d'arxiu
Carles Puigdemont en una imatge d'arxiu / Ronald Wittek (Efe)

L'expresident català i eurodiputat de Junts per Catalunya Carles Puigdemont ha dit aquest dijous que, si haguera permés la investidura del líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, com a president del Govern, en lloc de la de Pedro Sánchez, no l'estarien investigant per un delicte de terrorisme ni s'obriria la porta a fer-ho pel d’alta traïció.

En una carta de tres pàgines que ha enviat a la resta d'eurodiputats el mateix dia en què l'Eurocambra ha demanat a Espanya que investigue els nexes entre Rússia, l'independentisme català i en concret Puigdemont, l'expresident català afirma: “Si haguérem fet president Feijóo, tot això no passaria”.

Puigdemont sosté que el jutge de l'Audiència Nacional Manuel García-Castellón, que investiga la causa contra Tsunami Democràtic, va decidir investigar-lo per terrorisme el mateix dia en què, en principi, s'anava a donar a conéixer el pacte entre Junts per Catalunya i el PSOE per a investir Sánchez.

I que Joaquín Aguirre, el jutge titular del cas Volhov, que s'investiga en el jutjat d'instrucció número 1 de Barcelona, “conegut per l'animadversió a l'independentisme”, va decidir reactivar un cas que ja havia arxivat.

L'expresident català considera que aquesta estratègia “ha arrossegat” també el Parlament Europeu, on creu que el PP espanyol ha “aconseguit imposar” els seus estàndards a la majoria conservadora europea, fet que descriu com “una notícia funesta per a la Unió”.

També et pot interessar

stats