Puig, sobre la tornada de Joan Carles I: "No és motiu d'orgull i satisfacció el que ha fet el rei emèrit"

El president remarca que una cosa és el respecte a la Constitució i l'altra és l'apreciació d'una persona que representa una institució i no ha actuat de manera decent

El president Puig, aquest dimecres
El president Puig, aquest dimecres / À Punt NTC

El president de la Generalitat, Ximo Puig, s'ha mostrat contundent aquest dimecres a les Corts quan li han preguntat per la tornada a Espanya del rei emèrit. "Respecte a la tornada del rei emèrit, he de dir que no és motiu d'orgull i satisfacció el que ha fet", ha defés el president.

Puig ha respost així al president de la Xunta de Galícia, Alfonso Rueda, que ha afirmat que era una "magnífica notícia" que Joan Carles I visite Sanxenxo aquest cap de setmana per l'"impacte positiu".

"Nosaltres preferim promocionar el Benidorm Fest o els premis Goya, que aporten més valor", ha afirmat Puig. El president ha reivindicat la seua defensa de la Constitució, però "una altra cosa és l'apreciació que tinga del que ha fet una persona en una institució, que no ha actuat de manera decent", ha afegit.

Pel que fa a la defensa de la dreta de la tornada del rei emèrit, Puig ha assenyalat que "cadascú té el seu concepte d'ètica i moral" i que els ciutadans "han vist amb tota claredat el comportament no adequat" de Joan Carles I. "No complir amb els deures d'Hisenda és una qüestió que afecta el cor de la democràcia, sentir-se'n orgullosos no és raonable", ha agregat.

També et pot interessar

stats