Puig es reuneix amb Sánchez per a reivindicar una solució per al “problema valencià”

El president de la Generalitat viatja a Madrid aquest dimecres per a reclamar que es resolga la falta de finançament i el deute de la Comunitat Valenciana.

Puig demanarà a Sánchez que els PGE arrepleguen el 10% de les inversions per a la Comunitat
Puig demanarà a Sánchez que els PGE arrepleguen el 10% de les inversions per a la Comunitat

El president de la Generalitat, Ximo Puig, es reunirà aquest dimecres, 3 d'octubre, amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, amb l'objectiu de traslladar-li les reivindicacions per a resoldre l'anomenat “problema valencià” per la falta de finançament i el deute.

En la trobada a La Moncloa, Puig demanarà a Sánchez que els pressupostos generals de l'Estat de 2019 arrepleguen el 10% de les inversions per a la Comunitat Valenciana, d'acord amb el pes demogràfic de la regió.

Com que “les condicions del problema valencià continuen vigents” amb l'actual sistema de finançament autonòmic, el cap del Consell ha assegurat que plantejarà al líder del PSOE “les mateixes reclamacions” que va exposar a l'anterior cap de l'executiu, Mariano Rajoy.

Clima més favorable

Puig ha reiterat que amb el nou govern socialista “hi ha un clima més favorable i una atmosfera de diàleg molt positiva”, per la qual cosa veu necessari abordar “els problemes reals dels valencians”.

Sobre el deute autonòmic, xifrat en 46.000 milions d'euros, Puig reclamarà a Sánchez una resposta des de l'Estat perquè, segons ha recordat, “una part fonamental té l’origen en l'infrafinançament”.

També et pot interessar

stats