Puig reivindica un pla de vacunació “universal i ràpid” i que no mercantilitze les dosis

Assegura que "les patents no poden ser un obstacle" per a avançar en la protecció de la salut.

Un sanitari extrau una dosi de la vacuna contra el coronavirus
Un sanitari extrau una dosi de la vacuna contra el coronavirus / Reuters

Un pla de vacunació “universal i ràpid”, que estiga allunyat del "nacionalisme i el mercantilisme" de les dosis. És la reivindicació que ha plantejat aquest divendres el president de la Generalitat i secretari general del PSPV, Ximo Puig, en un acte organitzat per City Group PES València, on s'han analitzat els desafiaments d’Europa després de la pandèmia. 

El cap del Consell ha reclamat "una resposta global" a la crisi sanitària i ha recordat que "les patents no poden ser un obstacle" perquè "el triangle de l'ètica, la salut i l’economia no pot deixar-se en mans de la llei de l'oferta i la demanda". En aquest sentit, Puig ha defensat que "és crucial garantir l'accés equitatiu a la salut". 

“Una recuperació econòmica justa des de la cogovernança i dissenyar una transformació sostenible i digital de la nostra societat" són els dos reptes als quals haurà d’enfrontar-se Europa des del punt de vista de Puig. 

Finalment, Puig ha instat tots els alcaldes i presidents socialistes a "aprofitar al màxim les polítiques europees" perquè "hem de continuar espentant en la direcció correcta dissenyant una resposta justa i social".

 

També et pot interessar

stats