Més de 300 ONG demanen la paralització de les patents de les vacunes contra la Covid-19

Argumenten que, sense patents, la vacuna arribarà a més persones i de forma més ràpida.

VÍDEO | Més de 300 ONG demanen la paralització de les patents de les vacunes contra la Covid-19

Aquest dijous, 379 ONG han demanat a l'Organització Mundial del Comerç que paralitze les patents de les vacunes contra la Covid-19 i que se'n facilite la distribució a tot el món, ja que és, segons diuen, l'única forma de posar fi al coronavirus.

Aquesta limitació suposaria la producció de les vacunes com més prompte millor, cosa que facilitaria molt que els països més pobres hi tinguen accés. De fet, segons dades de Metges sense Fronteres, en 67 països només una de cada deu persones podrien tindre accés a la vacuna el 2021.

Les ONG que han demanat paralitzar les patents de les vacunes denuncien que si no s'aconsegueix que tots els països tinguen prou vacunes, creixeran les crisis sanitàries i humanitàries perquè no es podrà posar fi a la pandèmia.

Aquesta denúncia sobre la inequitat a l'hora d'accedir a la vacuna arriba en un moment en què al Regne Unit ja s'han vacunat prop de 50.000 persones tot i la recomanació que les persones amb historial al·lèrgic greu no es vacunen, i mentre s'espera que els Estats Units aproven la vacuna de Pfizer.

També et pot interessar

stats