Puig es reivindica com el president de la Generalitat que més ha comparegut a les Corts

El president recorda a l'oposició que també té una funció institucional i la setmana pròxima farà costat als empresaris per a buscar oportunitats de negoci a Portugal

Puig i Barceló, aquest dimecres, a les Corts
Puig i Barceló, aquest dimecres, a les Corts / Jorge Gil (Europa Press)

El president de la Generalitat, Ximo Puig, s'ha defensat aquest dimecres de les crítiques de l'oposició, que l'acusa de "fugir" del control de les Corts. Puig ha reivindicat que és el president "que més vegades" hi ha comparegut i que no té "cap problema" a comparéixer sempre que se'l cite.

El president haurà d'absentar-se de la sessió de control a les Corts prevista per al dijous que ve, 26 de maig, perquè es trobarà de viatge institucional a Portugal. En la seua argumentació, ha recordat que té una agenda institucional que, a més, en aquest cas està propiciada per un acord amb el govern portugués. Així, visitarà el país veí amb una missió que va nàixer en La nit de l'economia valenciana, on es va citar Portugal com a "país de referència".

El president ha afegit que, "desgraciadament", amb Portugal no s'ha tingut tanta relació com s'hauria de tindre. Per això, es vol intensificar ara, perquè hi ha grans companyies operant allí i el Consell vol fer costat als empresaris per a obrir mercats i alhora millorar la relació cultural i política amb el país.

"Demà compareixeré, i compareixeré el mes de juny i al juliol, per cert, cosa que no feia mai el Partit Popular", ha destacat Puig, qui ha asseverat que "s'ha avançat molt en la democratització". També ha convidat a veure els vídeos de les sessions de control quan governaven els populars, un temps en què hi va haver preguntes que "mai es van poder substanciar".

També et pot interessar

stats