Puig reivindica la gestió de la pandèmia i nega canvis en el Consell

El president de la Generalitat ha defés l'actuació del govern valencià de les crítiques de Vox, que l'ha definit com "el pitjor govern en el pitjor moment".

El president de la Generalitat, Ximo Puig, durant la sessió de control a les Corts
El president de la Generalitat, Ximo Puig, durant la sessió de control a les Corts / À Punt NTC

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha defensat a les Corts la gestió del govern valencià en la pandèmia i ha negat "cap canvi en el Consell". No estem per a altres històries", li ha etzibat a la diputada de Vox, Ana Vega, qui li havia ha preguntat si tenia previst fer canvis en l'executiu "atesa l'actual situació de crisi a la Comunitat Valenciana".

En contrast amb el relat en negatiu de Vega, que ha qualificat el Consell com "un despropòsit" i "el pitjor govern en el pitjor moment", Puig ha exhibit la millora en la incidència a la Comunitat Valenciana, criticant el silenci de Vox a Madrid, on l'indicador és huit vegades superior. A més ha acusat la diputada de l'extrema dreta de donar dades falses sobre la mortalitat a les residències que, segons ha dit, és la quarta per la cua a Espanya.

També ha defés que la crisi econòmica està tenint més impacte que en altres territoris, tot i advertir que la situació és complicada i que no volia fer triomfalisme amb la qüestió.

En el seu torn, Vega també ha criticat la gestió de Puig "pel càrtel dels seus germans" –en relació amb la investigació per les subvencions a empreses de Francis Puig i els seus socis, els germans Adells Bover– i "una conselleria inútil que només serveix per a obrir forats i per a obrir ferides que no existeixen", en referència als treballs d'exhumació de víctimes del franquisme que lidera la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica.

 

També et pot interessar

stats