Puig i Oltra es reuniran dimecres de vesprada al Palau de la Generalitat

President i vicepresidenta se citen per a llimar les arestes que evidenciaven un allunyament en les últimes setmanes.

Puig i Oltra, la setmana passada en les Corts
Puig i Oltra, la setmana passada en les Corts / Manuel Bruque (Efe)

El president de la Generalitat, Ximo Puig, i la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, s'han citat aquest dimecres de vesprada al Palau de la Generalitat per a mantindre “reunió de treball”, segons han indicat fonts del govern valencià. Fa setmanes que la també portaveu del Consell sol·licitava una trobada per a tractar les qüestions sobre les quals discrepa amb el president. Desacords que, fins i tot, s'havien evidenciat en públic: l'últim, la setmana passada, quan Oltra va retraure a Puig que presentara un pla per a la recuperació valenciana sense consensuar-lo en el si del Consell.

La reunió entre els dos mandataris se celebrarà a les set de la vesprada, una hora després que es reunisca, en la seu de Compromís, la comissió de seguiment del pacte del Botànic.

Oltra ja va avançar divendres passat que esperava mantindre aquesta setmana una trobada bilateral amb el president, i va insistir que no té diferències amb el Consell, sinó que en el si de l'executiu valencià “hi ha diferents mirades, diferents visions acordes al que és un govern plural de coalició”.

El president de la Generalitat ha afirmat aquest cap de setmana que en la reunió parlaran “amb normalitat” després d'haver-se produït una “situació de desacord”, i que “no hi ha una crisi” en el si del Botànic, tot i que “sempre que es puga, cal millorar”.

Des de finals del mes passat, Oltra ha discrepat públicament sobre les mesures contra la Covid-19 que s’han adoptat, sobre la manera d'elaborar els pressupostos autonòmics i sobre la presentació per part de Puig de l'Estratègia Valenciana per a la Recuperació que, segons la vicepresidenta, no ha sigut “dialogada ni consensuada” en el Consell.

També et pot interessar

stats