Puig nega que hi haja un conflicte amb el govern central per la llei LGTBI valenciana

El delegat del govern espanyol a la Comunitat Valenciana aclareix que la norma està en vigor i que l'executiu de Sánchez no la qüestiona.

Puig assegura que hi ha "una sintonia clara" entre la Generalitat i el govern central
Puig assegura que hi ha "una sintonia clara" entre la Generalitat i el govern central

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha afirmat aquest matí que les discrepàncies manifestades pel govern central respecte a la llei d'igualtat de persones LGTBI no representen "cap problema de fons" i ha negat que hi haja cap situació de conflicte amb l'executiu de Pedro Sánchez. 

L'executiu central discrepa amb alguns articles relacionats amb polítiques d'ocupació i infraccions. Puig ha explicat que "hi ha un informe de l'Advocacia General de l'Estat respecte algunes discrepàncies competencials". i per tal de solucionar aquestes qüestions es produïrà una reunió d'aproximació. Puig ha assegurat que hi "una sintonia clara entre el govern progressista valencià i el govern progressista de Madrid respecte a aquesta qüestió". 

En declaracions a Les notícies del migdia, el delegat del govern central a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, ha aclarit que la llei està en vigor i que l'executiu que encapçala Pedro Sánchez no la qüestiona. Ha dit, a més, que la reunió bilateral amb la Generalitat se celebrarà per a evitar un conflicte competencial. 

Després de la roda de premsa del Consell, la vicepresidenta Mónica Oltra ha dit que continuaran defenent les lleis dels valencians i les valencianes des de la "lleialtat institucional", i ho faran, com sempre, des del diàleg. 

Per la seua banda, el portaveu de campanya del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Jorge Bellver, ha assegurat que Pedro Sánchez "ha posat en qüestió la llei LGTBI valenciana i el silenci de Ximo Puig ha deixat en evidència la seua cobardia i submissió". 

També et pot interessar

stats