Puig sobre la megaplanta solar de Castelló: "La descarbonització és inqüestionable, però cal fer les coses bé"

El cap del Consell s'ha pronunciat des de Berlín sobre el DIA favorable del ministeri, que Compromís entén com "una declaració de guerra" contra l'interior de Castelló

El cap del Consell, Ximo Puig, durant la presentació de les plaques solars de la Ciutat de la Justícia
El cap del Consell, Ximo Puig, durant la presentació de les plaques solars de la Ciutat de la Justícia / Rober Solsona (Europa Press)

Des de Berlín, on visita Fruit Logistica, el president de la Generalitat Ximo Puig ha fet la primera valoració sobre l'aprovació per part del ministeri de Transició Ecològica de la Declaració d'Impacte Ambiental (DIA) que dona llum verda al megaprojecte solar Magda a l'interior de Castelló. "La descarbonització és inqüestionable, però cal fer les coses adequadament", ha respost el cap del Consell a preguntes dels periodistes.

Puig ha reiterat la voluntat de conciliar l'interés paisatgístic amb l'impuls de les energies renovables, si bé ha admés que no té "tota la informació" sobre el projecte, que compta amb informes desfavorables de la conselleria d'Agricultura i Transició Ecològica.

El departament que dirigeix Isaura Navarro (Compromís) ha enviat una carta al ministeri reclamant que corregisca la DIA, precisament per no haver tingut en compte els estudis desfavorables de la conselleria, que assenyala "greus efectes negatius des d'un punt de vista mediambiental".

"Davant aquesta qüestió no es pot ser natural: o renovables o combustibles fòssils, però cal fer les coses bé", ha manifestat el president de la Generalitat i líder del PSPV. El diputat de Compromís Joan Baldoví va reaccionar aquest dimarts a la notícia amb greus acusacions des del Congrés. Va qualificar l'aprovació de la DIA com una "maçada i declaració de guerra" del ministeri a les comarques de l'interior de Castelló i va advertir que la decisió equiparava "sospitosament" el PSOE amb les polítiques del PP.

També et pot interessar

stats