Puig: “Hi mancava un procés de maduració, que és el que ha fet possible l’acord”

16 min.

"Mirant amb retrospectiva, tal vegada les coses es podrien haver fet d’una altra manera. Tanmateix, no es podia saber amb anticipació el que anava a passar".  És el que diu el president de la Generalitat, Ximo Puig, en referència a la repetició electoral. En una entrevista en Les notícies del matí, Puig ha indicat que “mancava un procés de maduració" en la negociació del govern espanyol, i això mateix és el que ara "ha fet possible l’acord”.

Un preacord que el president de la Generalitat veu amb il·lusió i esperança. “Tant Pedro Sánchez com Pablo Iglesias són perfectament coneixedors de l’agenda valenciana”, ha assegurat. En aquest sentit, Puig confia que la reforma del finançament autonòmic siga una prioritat del nou govern. “L’enfortiment de l’Estat de les autonomies no és possible sense la reforma de l’estat del finançament”, ha assegurat.

Sobre quan es reunirà amb Sánchez per a abordar aquesta i altres reivindicacions valencianes, el president de la Generalitat ha indicat que “cal respectar els temps”, i que en primer lloc s’han de garantir els suports per a la investidura. Pel que fa als pactes, Puig confia que les forces progressistes siguen les que donen suport al govern, però també pensa que les altres formacions haurien de facilitar la governabilitat.

stats