Puig espera que la dreta democràtica s’allunye de posicions “radicals”

El president de la Generalitat avisa que “no es pot trivialitzar” l’extrema dreta.

Puig espera que la dreta democràtica s’allunye de posicions “radicals”
Puig espera que la dreta democràtica s’allunye de posicions “radicals”

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha afirmat que espera que la dreta democràtica, que, en la seua opinió, “s’ha allunyat del centre polític cap a l’extrema dreta”, es reposicione i s’allunye de posicions “radicals”.

En un desdejuni informatiu al Col·legi d’Advocats de València, Puig ha manifestat que “no es pot trivialitzar” sobre el que significa l’extrema dreta, a la qual acusa d’atacar la llibertat individual, els drets sexuals i la identitat valenciana. Ha avisat que, si la dreta democràtica “s’associa” a ella, hi hauria “un retrocés enorme”. 

Augment d’alts càrrecs en el Consell

Pel que fa a l’estructura del nou Consell, el president ha admés que l’augment d’alts càrrecs sempre genera “una certa polèmica”, però ha reivindicat que s’ha fet per a “una millor governança”. Ha afirmat que si els resultats no avalen la nova estructura “caldrà prendre un altre tipus de decisions”.

Puig ha assenyalat que, en els últims temps del Partit Popular, hi ha haver un intent de reduir la Generalitat, tot i que anteriorment van arribar a tindre més alts càrrecs i assessors que el govern actual. Ha manifestat, a més, que l’estructura actual no li sembla “excessiva” i que està “molt per davall” de la d’altres comunitats autònomes.

El cap de l’executiu valencià ha assegurat que el Consell ha d’aprendre dels “errors o insuficiències del passat per a projectar el futur” i consolidar un govern que va “més enllà de les fronteres partidistes”. Entre les prioritats, ha establit la lluita contra la violència masclista.

Puig també s'ha referit a À Punt i ha destacat el paper "bàsic" de l'audiovisual en una societat moderna i innovadora. El cap de l'executiu valencià ha demanat més temps i paciència per a consolidar el projecte i ha deixat oberta la porta a un possible increment en el pressupost de la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació en funció de les prioritats de l'executiu per a l'any 2020.

També et pot interessar

stats