Puig, sobre els drets LGTBIQ+: "No podem consentir tornar a tancar les persones a l'armari"

El president en funcions ha recordat a Alacant que "ningú pot decidir la vida de les persones"

Ximo Puig aquest dimecres a Alacant
Ximo Puig, aquest dimecres a Alacant / À Punt

El president de la Generalitat en funcions, Ximo Puig, ha assegurat aquest dimecres, Dia de l'Orgull LGTBIQ+, que no es pot "consentir tornar a tancar les persones a l'armari", en referència "al retard que significa la ultradreta" en aquest sentit: "No ho podem consentir", ha sentenciat.

"Hui és un dia per a explicitar que la societat valenciana no farà cap pas arrere i que estarem radicalment davant d'aquells que vulguen coartar la llibertat i tornar a situar en la foscor persones que tenen dret a la llum", ha afirmat Puig en declaracions a periodistes a Alacant.

Així, ha explicat que en els últims anys s'ha "avançat en el camp de les llibertats" i "s'ha normalitzat el que és normal: el dret a la llibertat sexual i el dret a expressar-ho amb autonomia", ha incidit el president de la Generalitat en funcions, que ha insistit que "ningú pot decidir la vida de les persones".

"El retard que significa la ultradreta i la seua implicació en les forces que governaran és una dialèctica totalment abrasiva", ha apuntat el també secretari general del PSPV-PSOE, que ha sostingut que "la societat va molt més enllà d'un govern, i Espanya i la Comunitat Valenciana han sigut líders en llibertats".

Per això, ha conclòs subratllant que a la Comunitat Valenciana "mai s'ha qüestionat la llibertat sexual de ningú, sinó al revés", per la qual cosa ha demanat "no fer cap pas arrere" i no "tornar a tancar les persones a l'armari", un fet que "no es pot consentir".

També et pot interessar

stats