Puig, sobre la destitució d’Anil Murthy: “El que importa no és qui està, sinó què faran”

Les reaccions dels principals portaveus polítics no s’han fet esperar davant de la destitució d’Anil Murthy

El president del València CF, Anil Murthy
L'expresident del València CF, Anil Murthy, en una imatge d'arxiu

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha qualificat la destitució d'Anil Murthy al capdavant del València CF com “una decisió que correspon a l’àmbit privat” i ha recordat que “el que importa no és qui està sinó què faran, i si Lim complirà o no allò que va signar”. Entre els compromisos, Puig ha recordat que està pendent la construcció del Nou Mestalla, “que injecte l'energia suficient perquè aquest equip i els aficionats tinguen el que es mereixen”.

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha instat el club esportiu a "complir immediatament les obligacions adquirides amb la ciutat i l'afició". El regidor ha insistit que "s'ha de garantir que no es posarà en risc el patrimoni que representa una entitat tan arrelada a la nostra societat". "No hi ha temps a perdre", ha expressat.

Per la seua part, la vicealcaldessa de València, Sandra Gómez, ha donat les gràcies a aficionats i entitats valencianistes “per propiciar el canvi” i aconseguir que Murthy “no tornara a assentar-se dins del nostre estadi representant el València CF”. Així i tot, ha recordat que el canvi de presidència no implica un canvi de propietat, i ha demanat un canvi més en profunditat.

“El projecte que representa Meriton no té la confiança ni credibilitat social per a les institucions valencianes, ni a escala esportiva”, ha assegurat. Respecte a la construcció del Nou Mestalla, Gómez ha recalcat que, “si volen els drets urbanístics, tan sols poden anar dedicats a invertir en el club i en l’estadi”. 

El PP considera la decisió "un triomf de l'afició"

La portaveu del PP en l'Ajuntament de València, María José Catalá, també ha valorat la decisió com "un triomf de l'afició i de ningú més", encara que ha recordat que al club li queda fer més "passos" per a complir amb la ciutat i amb els valencianistes: a més del nou camp, la relació del València amb l'Ajuntament i el compromís de construir el poliesportiu de Benicalap. 

"L'afició ha aconseguit cridar fort i clar que aquest no pot ser el camí", ha asseverat Catalá en al·lusió a la protesta davant del Mestalla, on els aficionats van fer el "gest simbòlic" de no accedir a l'interior de l'estadi i no assistir a un partit per a manifestar el rebuig a la "deriva social, econòmica i institucional" de l'equip.

També et pot interessar

stats