Puig demana al Regne Unit que considere la situació de cada comunitat per a permetre el turisme

El cap del Consell vol que el govern britànic es fixe en la situació de cada territori, i no del conjunt d’Espanya, perquè el mercat britànic puga arribar ja a la Comunitat Valenciana

El president de la Generalitat amb els representants del Regne Unit, en la reunió que han mantingut aquest dilluns
El president de la Generalitat amb els representants del Regne Unit, en la reunió que han mantingut aquest dilluns / À Punt NTC

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha plantejat a l’ambaixador del Regne Unit a Espanya, Hugh Elliot, la necessitat de tindre en compte la situació epidemiològica de cada regió espanyola, i no de tot el país en conjunt, a l’hora de decidir sobre els viatges no essencials dels britànics a Espanya, com seria el cas dels turistes. 

Ara mateix, el govern de Boris Johnson obliga aquells que visiten Espanya sense causes justificades a mantindre una quarantena quan tornen al seu país, així com un test que acredite ser negatiu en coronavirus. El govern britànic manté a Espanya en color groc, el nivell intermedi, del semàfor Covid de viatges. 

Segons ha defensat Puig, si el Regne Unit atén la incidència per comunitats autònomes espanyoles, s’afavoriria l’arribada dels turistes britànics al nostre territori, que ara mateix és una de les tres regions europees amb menys proporció de contagis. 

“Li hem traslladat la situació de la Comunitat Valenciana per a plantejar-li al govern britànic la territorialització del semàfor [de la Covid], perquè a Espanya hi ha asimetries grans”, afirmava Puig en acabar la trobada amb l’ambaixador britànic, a Madrid. El president de la Generalitat feia aquesta reivindicació el dia en què Espanya ha alçat les restriccions als turistes britànics

Sobre el plantejament de Puig, el representant del govern britànic ha indicat que, ara per ara, Espanya està en la llista groga de països, que implica que els turistes que tornen al seu país després d’haver estat a Espanya han d’estar en aïllament deu dies, a més de fer-se dos PCR en arribar, unes circumstàncies que dissuadeixen els turistes a l’hora d’escollir Espanya per a passar les seues vacances i, per tant, bloqueja l’arribada massiva dels turistes britànics. 

No obstant això, Elliot no ha descartat que “el bon progrés de la vacunació” i “el bon control de la pandèmia” permeten recuperar el turisme britànic a la Comunitat “en les pròximes setmanes”. L’ambaixador britànic ha reconegut que la Comunitat Valenciana “és molt estimada pels britànics” i que el mercat nacional “té unes ganes enormes de tornar” a visitar-la.

També et pot interessar

stats