Puig demana “altura política” en els indults als empresonats del ‘procés’

El cap del Consell aposta pel diàleg “com l'única via possible" per a solucionar el problema

El president Puig en finalitzar l'ofrena floral a les víctimes del bombardeig d'Alacant, aquest dimarts de matí
El president Puig en finalitzar l'ofrena floral a les víctimes del bombardeig d'Alacant, aquest dimarts de matí / À Punt NTC

“Altura política" i fugir de “bàndols polítics partidistes ”. És el que ha demanat el president de la Generalitat Valenciana, el socialista Ximo Puig, sobre de la situació dels dirigents independentistes empresonats pel ‘procés’.

Puig ha advocat pel "diàleg com a única via possible" per a solucionar el problema, després de participar en una ofrena floral per les víctimes del bombardeig en el Mercat Central d'Alacant de la Guerra Civil, que va causar quasi 300 morts. 

Sobre els possibles indults, ha recordat que el govern té "la potestat de veure com està la situació", encara que ha posat de manifest que "fa molt de temps que aquestes persones estan en la presó" i ha afegit que és necessari analitzar "quines raons" han plantejat.

A favor "d'una situació favorable a la convivència"

"Sempre em situaré a favor de donar suport a un procés que desencadene una situació favorable a la convivència" i contra "el frontisme i les confrontacions estèrils que no serveixen per a res".

"Cal tindre altura política per a, en moments determinats, saber que cal buscar solucions i no enfrontaments, i no fer bàndols polítics partidistes d'una qüestió que crec, sincerament, que tots som conscients que té una única eixida: el diàleg i la política", ha incidit.

També et pot interessar

stats