Els presos del 'procés' tornen a la presó de Lledoners

El jutjat els ha revocat el tercer grau aquest dimarts de matí.

Jordi Turull, Jordi Sànchez, Joaquim Forn, Raül Romeva, Jordi Cuixart i Oriol Junqueras durant l'acte organitzat per Òmnium Cultural / Twitter: @omnium
Jordi Turull, Jordi Sànchez, Joaquim Forn, Raül Romeva, Jordi Cuixart i Oriol Junqueras durant l'acte organitzat per Òmnium Cultural a les portes de la presó. / Twitter: @omnium
09 de març 2021 - 21:57

L'exvicepresident de la Generalitat de Catalunya Oriol Junqueras; els exconsellers Jordi Turull, Josep Rull, Raül Romeva i Joaquim Forn; el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart; i l'expresident de l'Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sànchez, ja han tornat a la presó de Lledoners.

Ha sigut a les 21:00 hores, com havien fet cada dia des que els atorgaren el tercer grau al gener, però aquesta vegada per s no tornar a eixir, ja que aquest dimarts de matí el jutjat de vigilància penitenciària els l'ha revocat, a petició de la Fiscalia.

A les portes de la presó s'ha organitzat un acte d'Òmnium Cultural en què ha participat Cuixart, que ha assegurat que no accepten "lliçons de democràcia dels que encobreixen la corrupció borbònica" i que "amb tercer grau o sense tercer grau" la seua és "una lluita tossuda i obstinada" que només té com a objectiu la defensa del dret a l'autodeterminació de Catalunya.

Ara que tornen al segon grau, els reclusos tindran dret a 36 dies de permisos ordinaris anuals, ja que tots ja han complit una quarta part de la condemna que els va imposar el Tribunal Suprem. A més, mentre continuen en règim ordinari, la junta de tractament de Lledoners podrà facilitar-los la flexibilització penitenciària si aplica l'article 100.2, que els van concedir als mesos de començar a complir condemna i que els permetia eixir entre setmana per a treballar a l'exterior o dur a terme labors de voluntariat.

Justícia tornarà revisarà la seua classificació penitenciària

D'acord amb la legislació, la Generalitat està obligada a revisar la classificació penitenciària dels líders independentistes presos abans del 14 de juliol, quan es compleixen sis mesos des de l'última proposta de les juntes de tractament perquè se'ls concedira el tercer grau.

En dubte el tercer grau de Forcadell i Bassa

En els pròxims dies, el jutjat de vigilància de què depenen les presons de Wad-Ras i Puig dels Basses haurà de decidir si manté el tercer grau a l'exconsellera Dolors Bassa i a l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell: en l'ocasió anterior, a diferència dels presos de Lledoners, ambdues van gaudir del règim de semillibertat fins que li'l va revocar el Suprem.

També et pot interessar

stats