Puig demana "4 anys de justícia social i un poc d'estabilitat i honradesa per a Alacant" en el pelegrinatge a la Santa Faç

El president de la Generalitat en funcions participa en la processó religiosa d'Alacant amb altres polítics, com Enric Morera i Isabel Bonig.

Al centre de la imatge, el president de la Generalitat, Ximo Puig, en el pelegrinantge al monestir de la Santa Faç
Al centre de la imatge, el president de la Generalitat, Ximo Puig, en el pelegrinantge al monestir de la Santa Faç / Morell (Efe)

El president de la Generalitat en funcions, el socialista Ximo Puig, ha defés la necessitat de configurar governs estables a Madrid i a la Comunitat Valenciana, com a resultat de les eleccions generals i autonòmiques.  Puig, que ha evitat pronunciar-se sobre els possibles pactes de govern per a la investidura de Pedro Sánchez, ha celebrat la coincidència de color polític a nivell autonòmic i estatal. “Que tinguem un govern còmplice a Madrid és fonamental” per a la Comunitat Valenciana, ha respost a preguntes dels periodistes, uns minuts abans de participar en la romeria de la Santa Faç d’Alacant, on coincideix amb altres polítics valencians.

Puig demana estabilitat i honradesa per a Alacant

Puig ha explicat que sempre demana a la relíquia religiosa “per la gent que necessita ajuda” i que en aquest cas ho farà també per “quatre anys de convivència i justícia social, que és el que representa la Santa Faç”. El president de la Generalitat en funcions confia que la tendència alcista del PSOE d’aquestes eleccions es consolide en les pròximes municipals. En aquest sentit, ha explicat que Alacant mereix un poc “d’estabilitat i honradesa”, com la que pot aportar Francesc Sanguino. “Que ens ajude a recuperar el pols i la bona convivència després de la crisi que hem patit”, ha demanat a la relíquia religiosa el candidat del PSPV a l’alcaldia d’Alacant.

Morera: “El vot en clau estatal ha perjudicat Compromís”

Un poc abans de l’inici de la romeria, el president de les Corts en funcions, Enric Morera, ha donat als periodistes la seua versió sobre la pèrdua de vots de Compromís el 28 d’abril. Entén que al partit, l’ha perjudicat, d’una banda, la coincidència de les generals i autonòmiques, perquè molts electors haurien votat en clau estatal i, de l’altra, la polarització cap als extrems del debat polític.

Bonig declina opinar de política en un acte religiós

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha assistit al pelegrinatge acompanyada de l’alcalde d’Alacant, Luis Barcala. Tanmateix, ha declinat parlar de política, per respecte a l’acte religiós, i s’ha limitat a demanar “salut, treball i el millor per a tot el món”.

Per la seua banda, Barcala ha destacat la importància per a Alacant de l’esdeveniment religiós, al qual s’estima que assistiran 300.000 persones. El candidat popular a l’alcaldia ha demanat a la Santa Faç el millor per als alacantins i per a la seua família.

També et pot interessar

stats