Puig defensa l'autonomia dels ajuntaments governats pels socialistes contraris a la taxa turística

El president ha assenyalat que en les Corts hi ha acord respecte a la tramitació i ha expressat el desig que "es puga produir algun acostament"

Ximo Puig atén els mitjans després del Cecopi
Ximo Puig atén els mitjans després del Cecopi / Jorge Gil / Europa Press
23 d'agost 2022 - 19:16

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha reiterat aquest dimarts que no creu que siga "el moment" d'aplicar una taxa turística en la Comunitat Valenciana, i espera que durant el procés de tramitació parlamentària de la llei es puguen produir acostaments entre els socis de govern. El cap del Consell ha defensat "la capacitat d'autonomia" dels municipis que han manifestat que no volen aplicar la taxa turística. En aquest respecte, ha indicat que "la immensa majoria" d'alcaldes i alcaldesses del PSPV no volen aplicar-la i ha afirmat que "les institucions no poden estar partiditzades i han de prendre les seues pròpies decisions".

Puig ha respost així, després de reunir-se amb l'Associació Empresarial Hotelera i Turística de la Comunitat Valenciana (Hosbec), en preguntar-li sobre si el PSPV ha donat orde als ajuntaments on governen els socialistes que no apliquen aquesta llei, pactada entre el PSPV, Compromís i Unides Podem i que està en tramitació en les Corts.

Ha assenyalat que "no es tracta de donar ordes" als consistoris, sinó que "la immensa majoria d'alcaldes i alcaldesses d'aquest àmbit ideològic" consideren que "no és el moment" per a aplicar-la.

El president ha assenyalat que en les Corts hi ha acord respecte a la tramitació i ha expressat el desig que "es puga produir algun acostament" a les seues posicions durant la tramitació. No obstant això, ha indicat que els socialistes "respecten" els seus pactes: "A vegades hi estàs més d'acord i a vegades, menys", ha agregat.

També et pot interessar

stats