Puig compta amb Mínguez com a responsable de Sanitat del seu “Consell alternatiu”

L'objectiu d’aquesta iniciativa, que es posarà en marxa al setembre, serà controlar que el nou executiu continue amb les propostes ja en marxa i elaborar-ne de noves que milloren la sanitat pública valenciana

Puig i Mínguez
Ximo Puig i Miguel Mínguez, aquest divendres a la seu dels socialistes valencians / PSPV

El que va ser conseller de Sanitat Universal durant l'últim govern de Ximo Puig i professional sanitari, Miguel Mínguez, serà la primera incorporació del "Consell alternatiu" que posarà en marxa el PSPV-PSOE.

Així ho han anunciat tots dos durant una compareixença conjunta a la seu del partit. Mínguez serà el responsable de Sanitat del conjunt d'alternatives de gestió que els socialistes valencians volen proposar "al govern del PP amb la ultradreta".

D'aquesta manera, els socialistes plantegen actuacions que ja havia planificat el Consell de Ximo Puig i que el nou govern del PP i Vox, segons el PSPV, "es limita a continuar".

"El gener del 2023 vam fer una normativa de places de difícil cobertura i aliances estratègiques", ha recordat Miguel Mínguez, que ha valorat el fet que el nou govern de Carlos Mazón haja agafat una proposta dels socialistes i l'haja aplicada.

En paraules de Mínguez, “és una solució a tots els departaments que en el moment actual tenen dificultats serioses per a cobrir les places, tant d'especialitats com d'atenció primària i pediatria”.

Puig insta el nou Consell a "arrancar”

D'altra banda, Ximo Puig ha criticat la tardança del nou Consell per a començar a governar: "A la Comunitat Valenciana estem des del 28M sabent clarament quin anava a ser el govern i sembla que els costa molt arrancar".

L’expresident també ha expressat el seu desig perquè es cobrisquen les diferents vacants, “que són moltes en aquest moment, i que es posen a governar”.

Encara no han cobert per complet la nòmina de secretaris autonòmics i no arriba a una tercera part dels directors generals", ha conclòs.

També et pot interessar

stats