Puig critica que Mazón tenia "molta pressa" per a començar a governar i tarde "massa" a formar Consell

El líder dels socialistes valencians ha recordat al president popular que ja han passat dos mesos des de les eleccions autonòmiques

Ximo Puig durant les Jornades Parlamentàries dels socialistes valencians
Ximo Puig durant les jornades parlamentàries dels socialistes valencians / Efe

El líder dels socialistes valencians i expresident de la Generalitat, Ximo Puig, ha criticat que el nou cap de l'executiu valencià, Carlos Mazón, tenia "molta pressa" per a començar a governar i que ara està "tardant massa" a formar el Consell.

"No és raonable que després de dos mesos, els coste tant trobar les persones que han de pilotar tota la sala de màquines del Consell", ha subratllat Puig després de les jornades parlamentàries dels socialistes.

En aquest sentit, respecte dels nous càrrecs, ha assenyalat que és "molt preocupant que no s'atinga l'emergència climàtica" i la "falta de paritat" en els àmbits de decisió dels secretaris autonòmics. A més, ha indicat que s'ha anunciat una mesura fiscal per a afavorir a les rendes més altes de la societat, però encara no s'ha pronunciat.

Per això, ha apel·lat al fet que "es posen en marxa mesures per a evitar perdre les qüestions bàsiques, els projectes estratègics de la comunitat i atendre les urgències". D'altra banda, ha afirmat aquest dimecres que "la ciutadania ha enviat aquest 23J un avís amb els seus vots al nou Consell PP-Vox i els ha dit clarament que no poden governar per a la meitat de la població".

"Els i les socialistes farem una oposició vigilant i propositiva, estarem atents a les reculades i farem propostes per al futur de la Comunitat Valenciana", ha assenyalat. També ha subratllat que "les nostres prioritats passen per la defensa del treball i els drets laborals, de la cultura enfront de la censura i dels serveis públics fonamentals com són la sanitat i l'educació pública". "Estem en el camí correcte, hem frenat a Espanya el fanatisme i ara buscarem ací l'oportunitat", ha insistit.

Així mateix, Ximo Puig ha lamentat que "el Partit Popular i Vox ja estiguen enfrontant i dividint" i ha reivindicat que "davant d'això, el PSPV-PSOE portarà la bandera de la convivència, l'entesa i el respecte", ja que "és fonamental entendre la diversitat de la Comunitat Valenciana, sense sectarismes de cap mena". A més, ha destacat que "no podem perdre de vista que el responsable real dels abusos que estan passant és el Partit Popular, que ha demostrat la seua insolvència, amoralitat i incapacitat".

Oficina del diputat

D'altra banda, Ximo Puig ha anunciat la creació de l'oficina del diputat, "que permetrà que cada diputat atenga la seua comarca de manera física i virtual" i ha recordat que "hem de ser actius dins i fora de les Corts". D'aquesta manera, ha detallat que aquestes oficines s'instal·laran en les diferents comarques de la Comunitat Valenciana per a atendre les necessitats dels ciutadans.

També et pot interessar

stats