Puig: "Casado és un cínic; no es pot dir una cosa i la contrària permanentment sobre la gestió de la pandèmia"

El president de la Generalitat creu que s'ha creat una "falsa polèmica" amb l'estat d'alarma i insta el PP a "no jugar amb falsos llibertarismes"

El president de la Generalitat, Ximo Puig, durant la visita a Vinaròs
El president de la Generalitat, Ximo Puig, durant la visita a Vinaròs / À Punt NTC

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha acusat el líder del Partit Popular, Pablo Casado, de ser un "cínic" per l'oposició que està exercint durant la crisi sanitària, perquè "no es pot dir una cosa i la contrària permanentment sobre la gestió de la pandèmia".

Puig ha fet aquestes afirmacions a preguntes dels periodistes durant una visita a Vinaròs. Els informadors l'havien interpel·lat per la proposta del líder del PP d'una llei de pandèmies que, segons Casado, hauria evitat les aglomeracions posteriors a la fi de l'estat d'alarma, algunes de les quals governa el seu partit, com Madrid. Preguntat per si li semblava "irònic", Puig ha respost que no, que li semblava "cínic".

El cap del Consell creu que s'ha creat una "falsa polèmica" amb l'estat d'alarma i ha instat la ciutadania i els governants a la reflexió, després de les escenes que s'han produït en algunes grans ciutats espanyoles, on la desactivació del mecanisme s'ha celebrat al carrer, com si haguera acabat la pandèmia.

Hi ha molta gent que ho ha passat molt malament i hi ha molta malaltia post-Covid. Haurien de ser conscients d'això i no jugar amb els falsos llibertarismes que no porten enlloc Ximo Puig

"Hi ha molta gent que ho ha passat molt malament i hi ha molta malaltia post-Covid. Haurien de ser conscients d'això, no ser imprudents i no jugar amb els falsos llibertarismes que no porten enlloc", ha dit Puig.

En opinió del president de la Generalitat "el debat està desenfocat", ja que algunes autonomies que ara reclamen l'estat d'alarma l'havien aplicat marginalment. "Pareix que tot el problema siga la normativa i hi ha alguna comunitat autònoma que durant molt de temps no ha aplicat els mecanismes que tenia en l'estat d'alarma", ha recordat.

Tot i celebrar la situació epidemiològica, que l'àrea de salut de Vinaròs ofereix una incidència acumulada de vora trenta casos per cada cent mil habitants a catorze dies, una de les més baixes d'Europa segons ha assenyalat, Puig ha insistit en l'habitual crida a la prudència, ja que el virus continua i encara hi ha persones contagiades i ingressades als hospitals. "Hem de ser conscients que ha costat moltes vides i molt esforç arribar a la situació actual".

Puig: "El transvasament Tajo-Segura ha de continuar"

Pel que fa a la reunió d'aquest dimarts amb la vicepresidenta Teresa Ribera pel transvasament Tajo-Segura, que finalment s'ha suspés, Puig ha reivindicat la necessitat que continue la transferència de cabals al Segura, però ha apel·lat a llegir el dèficit hídric des d'una perspectiva global, que assegure l'aigua per a reg des dels diferents recursos, com la dessalinització, la depuració i l'optimització dels sistemes de reg.

"No volem ni guerres de l'aigua ni confrontacions, que s'ha vist en el passat que no porten a cap lloc positiu. Diàleg, però exigència; eixa és la posició", ha explicat el cap del Consell.

Recuperació dels horaris prepandèmia de les rodalies

Puig també s'ha pronunciat sobre la necessitat que Renfe recupere els horaris prepandèmia del servei de rodalia entre Castelló i Vinaròs, un assumpte que, segons ha recordat el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, va tractar la setmana passada amb el president de Renfe.

"Demanem que en aquest procés de normalització es normalitzen també les rodalies. Que ja saben que voldríem en algun moment que les gestionarà la Generalitat, però amb el finançament corresponent", ha dit.

També et pot interessar

stats