Puig: "Ara és el torn de les comunitats i els partits per arribar a un acord sobre el finançament”

El president de la Generalitat considera que el més important és que, després de huit anys de reivindicació, s’ha obert el debat sobre el finançament i el seu nou model 

VII Brindis de Cava de Requena, amb el president Ximo Puig, Màxim Huerta, Emilio Expósito i Mario Sánchez / À Punt NTC

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha fet la primera valoració sobre l'esquelet de la reforma del finançament autonòmic que el Ministeri d'Hisenda ha lliurat a les comunitats autònomes aquest divendres, i que pren com a criteri la població ajustada.

Aquest dissabte, Puig ha assistit al VII Brindis de Cava de Requena, on s'ha nomenat el periodista i presentador d'À Punt Màxim Huerta com a ambaixador del cava de Requena. Durant la seua visita ha volgut agrair i reconéixer la proposta del govern sobre el finançament, "una proposta prou alineada amb allò que hem demanat els valencians i valencianes, un finançament just que garantisca la igualtat dels espanyols".

El cap de l'executiu considera que "encara que falta molt de camí" per recórrer, però que amb l'inici del debat després de huit anys reivindicant un nou model de finançament veu el futur "amb esperança".

Ara, que tal com explica, "el govern central ha complit el seu paper", és el moment que les "comunitats autònomes i partits polítics" arriben a un gran acord perquè és "fonamental" que al Congrés s'aconseguisca la majoria suficient per al nou model de finançament.

Puig també ha fet una valoració molt positiva sobre l'aplicació del certificat covid, unes hores més tard de la seua entrada en vigor. Després de les llargues cues que s'han format als punts de vacunació sense cita, el president ha celebrat que "el primer objectiu del certificat covid s'ha aconseguit, que és que la gent es vacune". D'aquesta manera ha aplaudit "l'actitud positiva" per part de la població i ha assenyalat que és el camí que s'ha de seguir.

El Brindis del Cava torna a Requena

Després que l'any passat no poguera celebrar-se de manera presencial per la covid, Requena ha tornat a acollir una nova edició del Brindis del Cava. Amb la jornada, a la qual acudeixen rellevants especialistes del sector, es pretén celebrar, divulgar i posar en relleu aquest producte, cada vegada més apreciat pels consumidors. En aquesta edició s'ha celebrat el creixement exponencial del sector, que ha arribat als deu milions de botelles.

També et pot interessar

stats