Puig anuncia un pla per a incorporar 846 professionals sanitaris de reforç

Sanitat desplegarà noves mesures que reforcen el pla per a fer front a la propagació del coronavirus i per a atendre els pacients.

Imatge de portada: El president de la Generalitat, Ximo Puig, aquest dijous a les Corts

El president ha remarcat que, a hores d’ara, la Comunitat Valenciana està “en una fase de contenció”. Puig assegura que els protocols estan donant resultat i que la regió no està en una situació, com és el cas d’altres comunitats autònomes, de transmissió alta. Però amb l’agreujament general de la crisi del coronavirus, la Conselleria de Sanitat desplegarà noves mesures que reforcen el pla per a fer front a la propagació del virus i atendre els pacients.

En primer lloc, Puig ha anunciat la posada en marxa immediata d’un pla per incorporar 846 professionals sanitaris de tots els àmbits i categories professionals que reforçaran les necessitats assistencials generades pel coronavirus.

A més, ha dit que s’està elaborant un pla d’ampliació de llits hospitalaris i de noves mesures organitzatives a cada hospital per a atendre totes les necessitats. “Ara mateix, no hi ha cap problema d’ingressos hospitalaris”, ha remarcat Puig.

En tercer lloc, el cap del Consell ha explicat que han previst les possibles necessitats presents i futures de material sanitari, tant per a hospitals com per a residències.

Se suspenen els viatges dels centres educatius, associacions o entitats culturals

A més, aquest dijous han entrat en vigor noves mesures com són: la suspensió de pràctiques formatives de l’alumnat que cursa graus en Ciències de la Salut, la suspensió de viatges d’oci o culturals organitzats per centres educatius, associacions o entitats culturals dins o fora de la Comunitat Valenciana i també l’anul·lació dels programes d’intercanvi de professorat en tots els nivells educatius.

Es tanquen els centres de majors i els clubs de jubilats

Es tanquen els centres de majors i els clubs de jubilats

A més, el president ha dit que s’ha ordenat el tancament dels centres especialitzats d’atenció a majors o clubs socials de jubilats i pensionistes, i s’ha posat en marxa un número de telèfon per als ajuntaments, per tal de respondre consultes de tipus administratiu no sanitari.

Més personal en el telèfon 900 300 555

Les principals mesures desplegades per la Conselleria de Sanitat per a fer front a l’epidèmia fins ara, segons ha destacat el cap del Consell, són la suspensió de les lliurances i vacances del personal sanitari per a tindre’l disponible en cas de necessitat; s’ha duplicat el nombre de persones destinades a atendre la població a través del telèfon de consulta sobre el coronavirus, el 900 300 555, i s’ha cancel·lat la participació del personal sanitari en els congressos, seminaris o cursos.

Fons de capital de risc amb 200 milions per a les empreses

D'altra banda, el Consell crearà un fons de capital de risc de l’Institut Valencià de Finances (IVF) dotat amb 200 milions d’euros per a invertir en empreses de dimensió mitjana i gran, i dinamitzar l’activitat econòmica davant de l’epidèmia de coronavirus, juntament amb altres mesures com ara rebaixar les condicions d’accés al crèdit i 800.000 euros en ajudes per a fomentar el teletreball.

També et pot interessar

stats