Puig anuncia 60 milions d'euros més per a pal·liar els danys del temporal al Baix Segura

La llei del joc tornarà a les Corts en les pròximes setmanes per a iniciar la tramitació.

Imatge de portada: Primera sessió de control de la legislatura al cap del Consell, Ximo Puig

A les Corts s'ha celebrat aquest dijous la primera sessió de control de la legislatura al cap del Consell, Ximo Puig, que ha destacat que la Generalitat realitzarà una inversió immediata de 60 milions d'euros a la comarca del Baix Segura per a pal·liar els danys que ha fet la gota freda en infraestructures.

Puig ha mostrat el suport del Consell als ciutadans afectats i ha demanat que no es faça partidisme amb una qüestió que ha tingut "un efecte devastador". Amb això, ha recordat que divendres passat el ple del Consell va aprovar unes ajudes urgents de 23,5 milions per als veïns que ho han perdut tot a causa de les pluges. En tres dies, ha dit, les oficines habilitades han atés 2.000 persones, i han tramitat 1.264 sol·licituds.

El president ha demanat "anar tots a l'una" en aquest assumpte i ha convocat els responsables polítics a formar part del “Pla Baix Segura de reconstrucció, impuls i renaixement d'una comarca essencial per a entendre la Comunitat Valenciana". 

Bonig recrimina a Puig la despesa en assessors

La primera que ha intervingut ha sigut la portaveu del PP, Isabel Bonig. Li ha recriminat a Puig la despesa del seu govern en assessors i subvencions a empreses privades. La síndica popular ha destacat que, al juny, la Comunitat Valenciana va ser l'única que va liderar l'atur i que és la que té més treballadors afectats per un ERO. "Aquesta és la realitat, cauen els índexs de creació d'empreses, de matriculació de vehicles i de venda d'immobles, i pugen els desnonaments, i el concurs de creditors".

Així, Bonig li ha preguntat a Puig d’on retallarà els 1.450 milions que li exigeix el govern socialista. El president li ha contestat que "no es retallaran de les inversions en drets socials".

El cap del Consell viatjarà al Regne Unit

A més, la portaveu del PP ha acusat el cap del Consell d'usar els diners públics per a millorar la seua "hipoteca i reputació", en referència a una entrevista promocional publicada en The Guardian. Puig, li ha dit a Bonig que "pot repetir 3.000 vegades una cosa, però que no tindrà raó, i que la Generalitat no va pagar cap entrevista", i ha anunciat que viatjarà al Regne Unit "a defendre els interessos dels valencians".

Fonts de la Generalitat han concretat que el viatge serà el 3 de desembre i que es tracta d'una acció de l'Agència Valenciana de Turisme, juntament amb les cambres de comerç, operadors turístics i prescriptors britànics, "per a promocionar la Comunitat Valenciana en temps del Brexit".

La llei del joc tornarà a les Corts en les pròximes setmanes per a iniciar la tramitació

El govern valencià recuperarà el projecte de llei del joc que no es va arribar a aprovar en la legislatura passada a causa de la dissolució anticipada de les Corts. Es presentarà al parlament valencià "en les pròximes setmanes". Així ho ha anunciat el president de la Generalitat en resposta a una pregunta del síndic de Compromís, Fran Ferri, sobre les mesures que té previst impulsar el Consell en vista de la "proliferació descontrolada" de les cases d'apostes i l'"alarmant augment" de la ludopatia, especialment entre els més joves.

Puig ha assegurat que l'executiu valencià treballa en diferents fronts, tant en el legislatiu com en l'assistencial i l'educatiu. Aquest nou projecte inclou novetats, com la implantació del control d'accés a peu de carrer per a impedir l'entrada de menors i de persones amb problemes de ludopatia en aquests negocis, i també un increment de les sancions.

Cantó compara Puig amb Berlusconi

Per la seua banda, el síndic de Ciutadans, Toni Cantó, ha estat especialment crític amb el president de la Generalitat i ha comparat Ximo Puig amb Silvio Berlusconi, expresident d'Itàlia. Cantó li ha demanat al cap del Consell que deixe de gastar-se 20 milions d'euros en "fer-se autobombo" i que venga les seues accions.

Vox li demana a Puig que justifique la despesa en 'The Guardian'

En el seu torn, Vox li ha demanat també a Ximo Puig que justifique la despesa de 43.000 euros en publicitat en el diari anglés The Guardian. El periòdic va publicar una entrevista amb Ximo Puig en qualitat de president de la Generalitat. El cap del Consell ha explicat que el que es va pagar va ser un llibre en el qual hi havia informació de la Comunitat Valenciana.

D'altra banda, el president de la Generalitat ha manifestat la seua solidaritat amb la portaveu de Vox a l'Ajuntament d'Elx, Amparo Cerdà, que va presentar davant la Policia Nacional una denúncia per agressió contra l'exmarit. Ximo Puig s'ha dirigit a la portaveu parlamentària de Vox, Ana Vega, i li ha manifestat que "pense el que pense el seu grup (en relació amb la violència masclista), tinga en compte que ho lamente". A més, ha afirmat que la denúncia de la regidora d'Elx és un cas de "violència masclista".

Davó (Unides-Podem) assegura que Puig "dorm tranquil a les nits"

La síndica d'Unides Podem, Naiara Davó, s'ha centrat en les noves eleccions generals i s'ha mostrat convençuda que Puig "dorm tranquil a les nits", i que la ciutadania "dormirà millor" si aconsegueixen estendre el Botànic al conjunt d'Espanya. A més, Davó ha reclamat un PSPV que "responga primer als valencians i valencianes que als interessos de Ferraz".

Puig ha reclamat que en aquests comicis els responsables polítics nacionals actuen "amb responsabilitat" i "amb més humilitat", i ha alertat: "cal parlar i cal acordar; si no, la democràcia perd qualitat".

Durant la sessió, Puig ha qualificat de molt bona notícia la sentència que implicarà que no es puga retre honor al dictador en un lloc públic.

També et pot interessar

stats