Puente demana que s’aprove la llei d’amnistia per a “estalviar treball a la justícia”

El ministre de Transport assegura que “no té sentit” fer un procés per a acabar en un indult

El ministre de Transports, envoltat de diversos càrrecs públics catalans, en un acte a Catalunya aquest divendres
El ministre de Transport, envoltat de diversos càrrecs públics catalans, en un acte a Catalunya aquest divendres / David Zorrakino (Europa Press)

Que s’aprove la llei d'amnistia que el passat 30 de gener no va prosperar al Congrés per la falta de suports de Junts per a "estalviar treball a la justícia" i evitar procediments judicials que desemboquen en un indult.

És la petició que ha fet aquest divendres el ministre de Transport, el socialista Óscar Puente, que ha afegit que "no té sentit" fer un procés judicial per a acabar indultant, per la qual cosa ha dit textualment que la llei és la solució més necessària i útil.

En opinió del titular de Transport, la llei d'amnistia evitarà "un pelegrinatge judicial que acabe en indult" i espera que impere la responsabilitat i el sentit comú per a aprovar la norma.

El ministre ha afegit que "no és el govern el que ha de témer" que no s'aconseguisca un acord, sinó que l'hauria de témer tot el món, fins i tot els que han estat negociant a esquena de la ciutadania, en una clara referència al PP.

Poc després de fer les declaracions, Óscar Puente ha matisat les afirmacions. "He dit que si el que el PP defén és l'indult, per què vol fer treballar a la justícia de forma innecessària. Que done suport a l'amnistia", aclaria en X.

També et pot interessar

stats