El PSPV retrau al PP que unificar les PAU és “inviable” i “va contra les competències de la Generalitat”

El portaveu socialista d’Universitats acusa els populars de buscar la confrontació amb la intenció de fer una mateixa prova d’accés en les autonomies governades pel PP

Un examinador reparteix els examens entre l'alumnat en una de les aules en què tenen lloc les PAU
Un examinador reparteix les proves en una aula de les PAU / Biel Aliño (Efe)

El PSPV li ha recordat al president de la Generalitat, Carlos Mazón, que una prova d’accés a la universitat (PAU) única per a tot Espanya és “inviable” i, a més, “va contra les competències de la Generalitat”. El portaveu socialista d’Universitats a les Corts, Pedro Ruiz, es pronuncia així sobre l’anunci que ha fet Núñez Feijóo aquesta setmana, quan avançava la intenció d’impulsar una PAU, l’antic selectiu, comuna en continguts i criteris de correcció en les comunitats autònomes on governa el PP.

Per a Ruiz, aquesta proposta del PP busca “crear divisió i fomentar desigualtats entre territoris”. El portaveu d’Universitats del PSPV anava més enllà en assegurar que “sembla un intent més dels qui pretenen arraconar, entre altres coses, el valencià”.

Per al socialista, “la proposta no és més que una ocurrència del PP que pretén utilitzar una qüestió tan important com l'accés a l'educació superior amb finalitats clarament partidistes: fugen del consens i busquen la confrontació”.

Ruiz ha assegurat que no hi ha cap informe acadèmic que sostinga amb dades contrastades que hi haja proves d'accés més fàcils que altres. Així mateix, ha retret al conseller d'Educació, José Antonio Rovira, "el seu desconeixement sobre el funcionament del sistema universitari".

En aquesta línia, ha apuntat que és “sorprenent que diga que una prova única permetrà que qualsevol alumne puga desplaçar-se a una altra comunitat autònoma a realitzar els seus estudis, perquè això ja és així ara mateix”.

També et pot interessar

stats