La selectivitat del 2024 serà del 4 al 6 de juny

La convocatòria extraordinària de les proves d'accés a la universitat serà els dies 2, 3 i 4 de juliol

Calendari de les proves d’accés a la Universitat 2024
Calendari de les proves d’accés a la Universitat 2024 / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
17 d'octubre 2023 - 16:36 Actualitzat: 17 d'octubre 2023 - 16:39

La Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació ha reunit aquest dimarts la comissió gestora de les proves d’accés a la universitat, que ha aprovat la celebració dels exàmens entre el 4 i el 6 de juny del 2024 en convocatòria ordinària a la Comunitat Valenciana. La convocatòria extraordinària tindrà lloc el 2, 3 i 4 de juliol.

Es tracta de la primera reunió presencial d’aquest òrgan des de la declaració de la pandèmia per la covid. La trobada, presidida per la secretària autonòmica d’Universitats, Esther Gómez, ha comptat amb la presència de representants de la Conselleria, així com representants del professorat d’instituts, la inspecció educativa i vicerectors d’estudiants de les universitats públiques valencianes.

Durant la reunió s’han abordat qüestions com ara la proposta d’horari i calendari de les proves, així com l’organització de la preinscripció universitària del 2024 per a l’admissió del curs 2024-2025. D’aquesta manera, s’ha acordat que els exàmens duren noranta minuts amb descansos de 45 minuts, igual que en els anys anteriors.

Per la seua banda, les proves d’accés de majors de 25, 40 i 45 anys seran els dissabtes 20 i 27 d’abril del 2024. Els exàmens tindran la mateixa optativitat que tenien en els últims cursos.

La mateixa estructura que els cursos anteriors

Segons ha informat Educació en un comunicat, les proves d’accés de l’any que ve mantindran l’estructura dels cursos anteriors, amb una fase obligatòria i una fase voluntària. En la fase obligatòria l’alumnat s’examinarà de cinc assignatures: Castellà, Valencià, l’idioma estranger cursat com a primera llengua (Anglés, Francés, Italià o Alemany), l’assignatura troncal del batxillerat que siga de la seua modalitat i la que preferisca entre Història d’Espanya i Història de la Filosofia.

En la fase voluntària es podrà examinar d’un màxim de quatre assignatures, cursades o no, triar entre totes les que ponderen i siguen del currículum nou, i que no s’examine d’aquestes matèries en la fase obligatòria.

Les assignatures que ponderen per a la preinscripció del 2024 són les ja aprovades per la comissió gestora en la reunió del 5 de juny del 2023. Seran un total de 49 assignatures, 21 del currículum anterior i 28 del currículum nou.

També et pot interessar

stats