El PSPV recorre l'empat a Xestalgar per una papereta trencada que la junta electoral no comptabilitza

La constitució de l'Ajuntament haurà d'esperar al veredicte, que podria retardar-se fins al 7 de juliol, amb un sorteig del govern municipal com a última opció

Cartells electorals en les parets de Xestalgar
Cartells electorals en les parets de Xestalgar / À Punt NTC

La composició de l'Ajuntament de Xestalgar, als Serrans, continua enlaire. L'empat de vots entre el PSPV i el PP es manté a pesar del recompte final fet aquest divendres per la junta electoral de zona de Llíria. Ambdós partits tenen 207 vots, però els socialistes s'oposen a sortejar el govern municipal fins que es resolga el recurs que han presentat.

L'escrutini definitiu en aquest municipi de poc més de mig miler d'habitants deixa en les eleccions locals del 28M un total 428 paperetes emeses. El gruix s'han repartit a parts exactament iguals entre populars i socialistes i, a més, s'han comptabilitzat onze vots nuls i altres tres en blanc.

Els socialistes, que governen la localitat des de 2003, han demanat aquest divendres que es declare vàlid un vot que es va donar per nul la nit electoral, ja que tenia la part blanca de la papereta trencada. La formació confiava també que haguera arribat el sufragi d'una estudiant que està d'Erasmus a la República Txeca i que suposadament s'hauria emés per correu. Com que no ha aparegut, no està comptabilitzat, i a més la junta electoral de zona ha acordat mantindre com a nul el vot esquinçat després de revisar-lo amb lupa.

Els socialistes han recorregut la decisió, segons han confirmat a EFE fonts del partit. Hi ha de termini fins al 7 de juliol per a resoldre el recurs, cosa que planteja la incògnita de si es podrà constituir l'Ajuntament el 17 de juny com estava previst en la convocatòria electoral. Un retard que podria condicionar també la constitució de la Diputació de València perquè, prevista per a l'última setmana d'aquest mes, no pot dur-se a terme fins que no es ratifique el resultat de totes les localitats de la província.

En cas que amb la resolució del recurs del PSPV continue sense trencar-se l'empat tècnic dels vots, es procedirà a fer un sorteig i serà l'atzar el que determinarà quin partit es queda amb quatre edils i quin amb els tres restants i, per tant, el futur de l'alcaldia. Es decidirà a cara o creu si la vara de comandament municipal segueix en mans del PSOE, i en concret de qui és primer regidor des de fa dues dècades, Raúl Pardos, o passa al PP, que hi va governar de 1991 a 2003.

També et pot interessar

stats