A Xestalgar una moneda a cara o creu podria decidir qui serà l’alcalde

Ara mateix els dos partits tenen el mateix nombre de vots i, en cas de no desempatar, l’atzar tindrà l'última paraula

Alcalde de Xestalgar

A la comarca dels Serrans, la població de Xestalgar, de poc més de 500 habitants, els dos partits que es presentaven a les eleccions estan a l'espera que la Junta Electoral ratifique els resultats. Ara mateix hi ha empat tècnic amb el mateix nombre de vots, i la llei diu que, si no es desempata, l'atzar té l'última paraula.

Les eleccions del passat diumenge han donat 207 vots per cada partit. Si la Junta electoral no resol l’empat, el poble es juga l'alcalde amb una moneda. 

Però això és en últim terme. Divendres la Junta Electoral ha de ratificar els resultats perquè hi ha un vot per correu que encara no ha arribat i dues paperetes nul·les. Raúl Pardos, candidat alcalde del PSPV a Xestalgar, afirma que el seu partit demanarà la revisió d’aquests vots per “veure si es resol bé i es desfà l’empat tècnic”.

Salvador Domingo, el candidat del PP, assegura que la papereta “està esgarrada. I com que està esgarrada s’anul·la”. Si finalment arriba el moment que l’atzar trie el màxim responsable de l’Ajuntament, Salvador albira “un moment de tensió i si passa, l’haurem d’admetre”. Raúl aifrma que aquesta solució “no agrada a ningú” i que espera que no s’haja de llançar la moneda perquè “és molt injust jugar-se el treball amb una moneda a l’aire”.

Molts veïns i veïnes no han volgut parlar. Tots es coneixen i el que volen és que es resolga ràpid i amb el consens més gran possible.

També et pot interessar

stats