El PSPV-PSOE expulsa dos regidors de Teulada que han pactat una moció de censura amb el PP

Els dos regidors, que fins ara ocupaven les àrees d'Obres i Infraestructures i d'Agricultura, han passat al grup de no adscrits.

Una imatge de l'Ajuntament de Teulada.
Una imatge de l'Ajuntament de Teulada. / Ajuntament de Teulada

El PSPV-PSOE ha anunciat l'expulsió de dos regidors seus a la localitat de Teulada (Marina Alta) per pactar amb el PP una moció de censura contra l'alcaldessa de la localitat, de Compromís. El secretari general del PSPV-PSOE de la província d'Alacant, José Chulvi, ha condemnat aquest dimarts aquesta moció de censura presentada pels dos regidors socialistes, Héctor Morales i Alejandro Llobell, i ha anunciat en un comunicat la seua expulsió del partit. L'Ajuntament de Teulada està governat fins ara per Compromís i el PSPV-PSOE. La moció de censura es presenta contra l'alcaldessa de la localitat, Rosa Vila.

Morales era fins ara primer tinent d'alcalde de la localitat i regidor d'Obres i Infraestructures, Servei Públic i Contractació. Llobell, per la seua banda, ha ocupat la responsabilitat d'Agricultura i Pesca, Cultura i Integració. “Són trànsfugues, la seua decisió ataca els principis del partit socialista i per tant ja no són representants de les nostres sigles”, ha declarat Chulvi en el mencionat comunicat. El responsable socialista, a més, ha retret que “aquesta decisió és un atac a la defensa dels socialistes de les polítiques de progrés en totes les institucions, des de les globals a les locals”, i ha manifestat que en les files del PSPV “no caben actituds que donen suport a les polítiques de la dreta”.

Chulvi ha fet una defensa del model que representa el govern del Botànic i ha considerat “intolerable” que l'acció “irresponsable” d'aquests dos regidors torne a obrir la porta perquè la dreta reprenga el govern a la localitat de la Marina Alta.

Des del PP justifiquen la moció de censura a causa de la “ingovernabilitat”

Per part del Partit Popular han justificat la moció de censura presentada amb els dos exregidors socialistes i han assenyalat que ho han fet per tal d’“acabar amb el desgovern de Compromís”, segons han confirmat fonts del PP.

Amb aquesta moció de censura, des del Partit Popular volen “retornar la governabilitat al municipi”. També han proposat com a alcalde del municipi l’actual portaveu del grup popular, Raúl Llobell, i han recordat que “va ser el candidat més votat en les últimes eleccions municipals”. Amb la suma de regidors que aquest dimarts han signat la moció, a més, han sostingut que “representa més del 54% dels vots”.

D’altra banda, el coordinador general del PP de la província d’Alacant, Juan Francisco Pérez Llorca, ha explicat que les causes de la moció de censura venen donades, principalment, “per la ingovernabilitat i les desavinences entre Compromís i les altres forces pels egos personals de l’alcaldessa”. Raúl Llobell, per la seua part, ha afirmat que Teulada no pot “seguir així”.

També et pot interessar

stats