El PSPV al·legarà contra el canvi de topònim de Castelló de la Plana en considerar que “oculta l’odi al valencià”

El regidor José Segura insisteix que la mesura no compta amb cap aval històric ni filològic

L'obra de Castelló, pròxima a la Plaça Major de la ciutat
L'obra de Castelló, pròxima a la Plaça Major de la ciutat / À Punt NTC

El Grup Municipal Socialista de l'Ajuntament de Castelló de la Plana presentarà al·legacions a l'aprovació provisional per al canvi de denominació oficial del municipi en la forma bilingüe amb la introducció de la forma castellana: Castelló de la Plana/Castellón de la Plana. José Segura, regidor socialista que va defendre en el ple del passat 30 de maig el vot en contra del PSPV, ha insistit que està davant “d'un error impulsat pel PP i Vox que no compta amb cap aval històric ni filològic, a més d'ocultar el seu odi al valencià”.

El Butlletí Oficial de la Província (BOP) va recollir dissabte passat l'anunci amb l'acord plenari, per la qual cosa s'obrin ara vint dies hàbils d'informació pública per a la presentació d'al·legacions, pas previ que cal complir abans que siguen altres entitats, com la mateixa Acadèmia Valenciana de la Llengua, les que hauran de pronunciar-se.

Segura ha incidit en el fet que este pas fet per la dreta i la ultradreta “només se centra en un informe a conveniència d'un catedràtic” que, encara que té tots els seus “respectes”, “no és filòleg ni expert en la matèria”. Enfront d'això, diu, “ja existeixen estudis, treballs i acords de personalitats i entitats capacitades que ho han deixat clar: que l'únic topònim adequat és la forma valenciana”, ha afegit.

“Des del Negociat de Normalització Lingüística del mateix ajuntament es va elaborar un informe defenent la tradició en l'ús culte valencià des de fa més de 500 anys, a més de ser la forma proposada per destacats lingüistes, geògrafs i escriptors d'ideologies diverses i per institucions com l'Institut de Filologia Valenciana”, ha destacat el regidor socialista. “PP i Vox no només volen cometre un error històric amb el nom oficial del nostre Castelló, sinó imposar-nos la seua ideologia, que és arraconar el valencià”, ha conclòs.

També et pot interessar

stats