El PSPV exigeix al nou Consell l'aprovació del segon Pacte Valencià contra la Violència de Gènere

“Hem avançat, però hem de continuar fent passos per a la seua erradicació”, segons ha destacat la portaveu d'Igualtat del PSPV en les Corts, Rosa Peris

Rosa Peris a les Corts en una imatge d'arxiu
Rosa Peris a les Corts en una imatge d'arxiu / PSPV

El PSPV-PSOE ha registrat aquest dimecres una proposició no de llei en les Corts amb la qual exigeix al nou govern PP-Vox l'aprovació del segon Pacte Valencià contra la Violència de Gènere en un termini màxim de tres mesos.

La iniciativa, que està signada per la portaveu d'Igualtat del Grup Socialista, Rosa Peris, planteja que aquest acord ha de ser fruit de l'acord entre administracions, entitats socials i societat civil, així com partits polítics i organitzacions de dones. "Encara que hem avançat en aquests anys, hem de continuar fent passos per a la seua erradicació", ha dit.

En aquest sentit, Peris ha assenyalat que "tenim l'oportunitat de derrocar murs que fins i tot hui invisibilitzen la violència de gènere i la consideren un fet privat".

Així, ha instat a tots els grups a aprovar per unanimitat l'elaboració d'un nou pacte "contra la xacra més gran que existeix en la nostra societat". "Volem que siga fruit de l'acord i que es visibilitze un problema que afecta milers de dones", ha insistit.

La diputada socialista ha valorat que "al llarg dels últims cinc anys s'han posat en marxa la majoria de les mesures acordades i sens dubte han suposat un impuls sense precedents en la lluita contra la violència masclista".

La iniciativa del Grup Socialista destaca també que el contingut d'aquest segon pacte tinga en compte els treballs ja avançats durant aquests anys i que han sigut "fruit del treball de les diferents comissions que durant aquests últims mesos han estat treballant".

També et pot interessar

stats