El PSPV demana el cessament de la presidenta de les Corts per "avergonyir" els valencians

Compromís ha titllat Llanos Massó de "’hooligan’ de Vox" per les seues declaracions sobre futbolistes de la selecció francesa posicionats en contra de l'extrema dreta

La presidenta de les Corts Valencianes, Llanos Massó
La presidenta de les Corts Valencianes, Llanos Massó / Europa Press

El síndic del PSPV a les Corts, José Muñoz, ha demanat el cessament de la presidenta Llanos Massó (Vox) després que esta haja qualificat en la xarxa social X els futbolistes de la selecció francesa d'"imbècils milionaris elitistes" després que alguns d'ells celebraren la victòria de l'esquerra al seu país.

"Les seues paraules ens tornen a avergonyir als valencians i valencianes", ha lamentat Muñoz, que ha anunciat que el seu grup presentarà una reprovació de la presidenta.

Muñoz ha demanat així al president de la Generalitat, Carlos Mazón, que cesse Massó del càrrec al Parlament valencià i "òbriga un espai de negociació" per a substituir-la per una persona "que respecte la democràcia i la Comunitat Valenciana". El socialista ha recordat que Llanos Massó és la presidenta de les Corts "amb el suport de Carlos Mazón" i ha considerat que la situació és ja "insostenible".

"La segona autoritat a la Comunitat Valenciana no pot seguir en el càrrec" i "no és tolerable que ens avergonyisca dia rere dia", ha insistit Muñoz.

"Hui ha continuat insultant persones que es posicionen políticament, però hem vist que ha negat sistemàticament la violència de gènere", ha afegit. Muñoz també ha fet referència al cas de les presumptes teràpies de conversió sobre estudiants que considerava homosexuals per part d'un professor d'Alaquàs: "És una ultracatòlica convençuda que, probablement, si li pregunteu, estarà a favor d'estes teràpies de conversió al costat bo, segons ells, que són una autèntica barbaritat".

Segons el parer de Muñoz, Llanos Massó "no està a l'altura, ens avergonyeix a tots i la responsabilitat que ocupe la posició que ocupa en estos moments és de Carlos Mazón i li exigim que la cesse".

El síndic socialista ha oferit finalment al president popular els vots del seu grup parlamentari per a "aïllar a l'extrema dreta de les institucions".

Compromís acusa Massó de "'hooligan' de Vox"

El síndic de Compromís, Joan Baldoví, ha criticat que Massó "no pot ser una hooligan de Vox" que "només respon als interessos del seu partit" i ha afirmat que "no està a l'altura" del càrrec.

El portaveu valencianista considera que Massó "no pot ser la segona autoritat d'esta comunitat i fer tuits incendiaris com estos, que només responen a la ràbia perquè la seua candidata no ha guanyat".

Per a Baldoví, la presidenta de les Corts ha de ser una persona "molt més raonable, moderada i independent" i considera un "error" del Partit Popular "deixar la segona autoritat d'este país en mans d'una irresponsable com Llanos Massó".

També et pot interessar

stats