El PSPV d'Elx condemna "de manera categòrica" els atacs "homòfobs" contra l'alcalde

Els socialistes reaccionen a les acusacions d'inacció de Mazón i Ruz, però recorden que el primer edil va votar en contra d'una moció per a condemnar als atacs al col·lectiu LGTBIQ+

L'alcalde d'Elx Pablo Ruz (PP) este dijous a la tribuna de convidats a les Corts
L'alcalde d'Elx, Pablo Ruz (PP), este dijous a la tribuna de convidats a les Corts / À Punt NTC

El grup municipal del PSPV d'Elx ha reaccionat amb "una condemna categòrica" als "atacs homòfobs i xenòfobs a l'alcalde i a qualsevol persona", a les crítiques del primer edil Pablo Ruz, amplificades pel president de la Generalitat a les Corts, de presumpta tolerància a les burles contra la condició sexual de Ruz, que este ha atribuït a "cercles de l'esquerra il·licitana".

“Condemnem el que li ha passat a l'alcalde i a qualsevol persona. Condemnem tots els actes d'homofòbia i de xenofòbia que es puguen produir a la nostra ciutat", ha manifestat el portaveu socialista Héctor Díez, que ha subratllat expressament els adhesius que han aparegut per la ciutat amb el lema "Pablo, Aurora sap això teu?", en referència a l'alcalde (PP) i la sòcia de govern de Vox, Aurora Rodil.

Tanmateix, Díez ha retret a l'alcalde la falta de coherència pel fet d'haver votat recentment contra una moció al consistori de Compromís que promovia condemnar els atacs homòfobs i advocava per l'educació com a pilar fonamental "perquè no avance en la societat este tipus d'atacs totalment menyspreables”. També ha recordat que Ruz sí que va votar a favor d'una moció contra la LGTB-fòbia el 2021 a proposta del PSPV, abans de la coalició amb l'extrema dreta. En tot cas, ha convidat l'alcalde a unir-se als actes que se celebren este 28 de juny pel Dia Internacional de l'Orgull LGTBIQ+ “per a visibilitzar la igualtat plural i la diversitat”.

El grup socialista també ha insistit a negar haver-se mofat de Ruz quan va minimitzar l'assenyalament públic al·ludint a “quatre adhesius”. Díez ha posat este comentari en el context de l'escalada dialèctica contra l'oposició del PP i Vox, fet al qual atribueix haver-los insultat amb apel·latius com "carronyers, traïdors, filoetarres, pocavergonyes, ganduls, corruptes, còmplices dels violadors, puters i cocaïnòmans".

Compromís també va manifestar-se en contra dels atacs

La portaveu de Compromís Esther Díez també va condemnar els atacs a Ruz en el ple en què va aflorar la controvèrsia pels adhesius, si bé va recordar que l'alcalde no era l'única víctima d'una discriminació "que pateixen moltes persones".

També et pot interessar

stats