El PSPV i Compromís pacten atorgar 12 milions més a À Punt, i Unides Podem demana augmentar el pressupost en 17 milions

Les negociacions no han acabat en una postura comuna entre els socis

La seu central d'À Punt a Burjassot, en una imatge d'arxiu
La seu central d'À Punt a Burjassot, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC
30 de novembre 2021 - 17:56

El PSPV i Compromís han pactat finalment una esmena conjunta que atorga 12 milions d'euros més a À Punt per a "la dinamització del sector audiovisual a través de produccions de nova creació", mentre que Unides Podem ha presentat una altra en solitari en la qual sol·liciten 17 milions més per a la radiotelevisió pública.

El PSPV i Compromís han signat una esmena per la qual s'atorguen 12 milions més a la CVMC en forma de transferència a l'entitat, amb l'objectiu de "la dinamització del sector audiovisual a través de produccions de nova creació". Aquest finançament està emmarcat en el capítol de "despeses diverses" de la Generalitat i es retiraria del pressupost del Consorci de la Copa Amèrica 2007.

Mentrestant, l'esmena de Unides Podem proposa 17 milions, que anirien directament al pressupost de la CVMC. Segons la portaveu adjunta d'aquesta formació, Unides Podem, "és la quantitat mínima que garantiria que la Generalitat destina el 0,3% del seu pressupost a l'ens" i suposaria que es compleix la pròpia llei de creació de la CVMC. Aquesta normativa situa l'aportació anual de la Generalitat entre el 0,3 i el 0,6% del pressupost. "Per davall d'aquest 0,3 estaríem incomplint la llei", ha advertit Blanes.

També et pot interessar

stats