El PSPV aconsegueix blindar en una moció el passeig de Guillem Agulló a València enfront de Vox

Els socialistes han presentat aquesta iniciativa, que ha obtingut el suport de Compromís i del Partit Popular

Imatge d'arxiu del passeig de Guillem Agulló als jardins de Vivers
Imatge d'arxiu del passeig de Guillem Agulló als jardins del Real / À Punt NTC

El grup municipal socialista a l'Ajuntament de València ha aconseguit aquest dijous que prospere la moció que ha presentat per a “blindar” el passeig de Guillem Agulló als jardins del Real “enfront de Vox”, en obtindre el suport de Compromís i del Partit Popular. Així ho ha assenyalat l'edil socialista Maite Ibáñez, que després del resultat ha demanat a l'alcaldessa, María José Catalá, a “tirar Vox del govern municipal si de veritat vol promoure la convivència”. En aquest sentit, ha remarcat que “és perillós conviure amb els qui menyspreen víctimes i enalteixen maltractadors”.

Després de finalitzar la comissió de benestar del consistori, Ibáñez ha insistit que Catalá “ha de deixar de governar amb Vox perquè València deixe de viure en una situació preocupant en la qual hi ha membres d'un govern que menyspreen les víctimes de l'odi i enalteixen maltractadors”. “És perillós tindre companys de govern que menyspreen víctimes de grups neonazis, com el cas de Guillem Agulló, o que valoren un condemnat per violència de gènere”, ha afegit.

En la mateixa comissió, el regidor socialista Javier Mateo ha denunciat que el Partit Popular “ha continuat amb la seua ofensiva i la invisibilització del col·lectiu LGTBI a la ciutat de València”. En relació amb una proposta del PSPV per a tornar a pintar els bancs del pont de les Flors - Alcaldessa Rita Barberá amb la bandera LGTBI que representa i visibilitza aquest col·lectiu, ha lamentat que el PP “ha preferit quedar d'incompetent i homòfob dient que no tenien clar com pintar la bandera de l’arc de Sant Martí”. Mateo ha denunciat que Catalá “està arribant fins i tot a l'absurd amb excuses per a, al final, no donar visibilitat al col·lectiu LGTBI, al qual una vegada més estan arraconant tal com estan fent amb els Gay Games”.

També et pot interessar

stats