El PSPV advoca per ajudes per a les extraescolars i deduccions fiscals per a les ulleres o el dentista

Puig afirma que la consideració de les famílies amb dos fills com a nombroses beneficiarà un milió de valencians, que experimentaran una reducció de 330 euros en la declaració de la renda

Ximo Puig en la presentació del programa electoal que ha dissenyat per a les famílies el PSPV
Ximo Puig, en la presentació del programa electoral que ha dissenyat per a les famílies el PSPV / PSPV

Ajudes per a pagar les activitats extraescolars de l’alumnat i deduccions fiscals per a la compra de determinats productes o serveis essencials, com ara les ulleres o les visites al dentista. Són dues de les novetats que inclou el programa electoral del PSPV per a ajudar les famílies, considerades pels socialistes com a una "xarxa de seguretat bàsica de la societat".

El candidat socialista a la reelecció, Ximo Puig, ha presentat aquestes mesures després de reunir-se amb l'equip del programa de govern. Així mateix, el líder dels socialistes ha promés, si governa de nou, estendre l'educació gratuïta de 0 a 2 anys amb noves aules.

El candidat socialista a la presidència ha presentat el programa electoral del PSPV acompanyat de representants de l'equip de campanya. "Les famílies són la sustentació en els moments difícils, una part substancial de la seguretat de les persones", ha subratllat Puig, qui ha detallat que a la Comunitat hi ha 2,1 milions d'unitats familiars que representen "la diversitat".

Les propostes anunciades aquest dilluns per a les famílies amb fills van en la línia de l’altra anunciada, també per Puig, fa uns dies, d'atorgar a les famílies que tinguen dos fills la condició de família nombrosa, amb els efectes que comporta.

En aquest sentit, Puig ha recordat que aquesta iniciativa beneficiarà un milió de valencians, que tindran una reducció mitjana de 330 euros en la declaració de la renda, un tipus reduït del 4% en l'impost de transmissions patrimonials quan compren un habitatge i altres beneficis, com ara beques menjador, un estalvi del 50% en les matrícules escolars, accés preferent al lloguer social o descomptes entre un 20 i un 50% en el metro i TRAM.

Quant a les mesures educatives, el cap de llista dels socialistes ha promés l'ampliació de la gratuïtat de l'educació infantil de 0 a 2 anys o la creació d'una línia específica d'ajudes per a cobrir les activitats extraescolars, tant en primària com en secundària, "tant per la formació dels menors com per conciliació familiar".

També et pot interessar

stats