El PSOE presenta dos recursos al Constitucional i al·lega que parar la reforma vulnera drets ciutadans

Els socialistes insisteixen que, en cas de ser acceptada la suspensió de la tramitació, “es violentarien els drets garantits” per “l'article 23 de la Constitució”

Imatge d'arxiu de l'edifici del Tribunal Constitucional
Imatge d'arxiu de l'edifici del Tribunal Constitucional / Europa Press

El PSOE ha presentat aquest diumenge dos nous escrits davant el Tribunal Constitucional per a tractar d'impedir que aquest òrgan accepte, en la reunió que celebrarà aquest dilluns, la petició del PP de suspendre de forma cautelaríssima la tramitació de la reforma impulsada pel govern per a desbloquejar la renovació del tribunal.

Segons ha avançat elDiario.es, els socialistes consideren que, en cas de ser admesa la petició dels populars, el Constitucional “vulneraria el dret de la ciutadania a participar en els assumptes públics a través dels seus representants”.

El PSOE remarca que “la sol·licitud plantejada pel grup parlamentari popular pretén defugir l'aplicació del principi de contradicció que resulta inherent tant als procediments legislatius com als processos jurisdiccionals”. En el cas de ser acceptada la suspensió de la tramitació, insisteixen els socialistes, “es pertorbaria el funcionament de les Corts Generals i es violentarien els drets dels parlamentaris garantits per l'article 23 de la Constitució”.

També et pot interessar

stats