El PSOE, el PP, Vox i UPN rebutgen la comissió d'investigació del magatzem de gas Castor

La sol·licitud de Compromís i Esquerra Republicana, que sí ha rebut el suport d'Unides Podem, volia depurar les responsabilitats polítiques pel projecte fallit

Imatge d'arxiu del magatzem de gas Castor, davant de la costa de Vinaròs, al Baix Maestrat
Imatge d'arxiu del magatzem de gas Castor, davant de la costa de Vinaròs, al Baix Maestrat / ACS

El PSOE, el PP, Vox i Unió del Poble Navarrés (UPN) han rebutjat incloure en l'orde del dia del ple del Congrés el debat i votació de la comissió d'investigació sobre el magatzem de gas Castor que recentment havien sol·licitat Compromís i Esquerra Republicana (ERC). Unides Podem, l'altre soci del govern, sí que ha fet costat als proponents per a debatre ja la comissió d'investigació.

L'objectiu de la investigació plantejada per Compromís i els independentistes catalans és aclarir les responsabilitats polítiques derivades de les irregularitats del procés d'adjudicació, finançament, construcció i indemnització del magatzem de gas Castor.

Des de Compromís recorden que en l'última legislatura efectiva tots els partits van acceptar impulsar aquesta investigació i que lamenten que, no obstant això, el PSOE continue rebutjant la comissió "al·legant que no existeixen sospites fundades", malgrat que s'han investigat judicialment els sismes a Castelló i Tarragona, causats per la injecció de gas en la plataforma submarina Castor.

Castor pretenia ser el depòsit de gas natural més gran de l'Estat espanyol, però l'any 2013 es va paralitzar després de provocar mig miler de sismes en diversos municipis de la costa castellonenca, alguns dels quals van arribar a ser de magnitud 4,2 en l'escala de Richter.

També et pot interessar

stats