El PSOE porta al TC la negativa del PP i Cs de tramitar la reforma exprés de la llei d'estabilitat

El secretari del Grup Socialista acusa "populars" i "taronges" d'utilitzar la seua majoria en la mesa del Congrés per a "bloquejar" aquesta reforma.

Arxiu
Arxiu / Europa Press

El PSOE ha anunciat aquest dijous la presentació d'un recurs d'ampara davant del Tribunal Constitucional contra la negativa del PP i Ciutadans a acceptar en el Congrés una tramitació exprés a la reforma de la llei d'estabilitat que busca eliminar el veto irreversible del Senat al límit de dèficit.

El secretari del Grup Socialista, Rafael Simancas, ho ha explicat en una roda de premsa de la cambra baixa en què ha acusat "populars" i "taronges" d'utilitzar la seua majoria en la mesa del Congrés per a "bloquejar" aquesta reforma que el PSOE va presentar el mes de setembre junt amb Units Podem, Esquerra Republicana de Catalunya i Compromís, i que continua "congelada" a l'espera de la presentació d'esmenes.

Segons els socialistes, amb aquesta actitud el PP i Ciutadans contravenen els articles 23 de la Constitució i el 150 del Reglament del Congrés, i utilitzen "maniobres arteres, tramposes i inconstitucionals" per mer "oportunisme polític".

Ja que la llei no s'ha reformat, continua vigent el text que va introduir el govern de Mariano Rajoy per a fer irreversible el rebuig del Senat a la senda d'estabilitat que precedeix a la presentació dels pressupostos generals de l'Estat. Precisament aquest dijous, gràcies a la llei en vigor, la cambra alta impedirà aprovar els objectius de dèficit del govern de Pedro Sánchez, que sí que va quedar avalat al Congrés, ara fa una setmana.

També et pot interessar

stats